Kiszabadítanák a német turistákat

Szíria, a Hamza Abdualmuttalib dzsihadista fegyveres csoport gyakorlatozik Aleppo mellett
Vágólapra másolva!
Juan Manuel Santos kolumbiai elnök engedélyt adott arra, hogy egy vöröskeresztes bizottság utazzon az ELN lázadószervezet fogságában lévő két német túszhoz, ezt maga az államfő jelentette be hétfő este. A missziótól azt remélik, hogy szabadon engedik a turistákat.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) hetek óta fogva tart egy német testvérpárt, a 72 éves Günther Otto Breuert és a 69 éves Uwe Breuert az ország Venezuelával határos északkeleti részén. A két német feltehetőleg világkörüli úton járt terepjáró gépkocsival, mert korábban bejárták Kínát, Iránt, Irakot és Dél-Amerika nagy részét.

Santos elnök közölte: a gerillák azt üzenték a kormánynak, hogy szabadon engedik a két túszt, ha egy humanitárius szervezet értük megy Bogotá engedélyével.

Az ELN már jó ideje fogva tartja a két német turistát. Február elején videofelvételt és fényképeket hozott róluk nyilvánosságra, és közölte, hogy "titkosszolgálati ügynökök, mert mindeddig nem tudták igazolni, hogy milyen okból tartózkodtak ezen a területen". "A kémeket nem védi a nemzetközi humanitárius jog" - tették hozzá.

Az ELN a második legnagyobb lázadószervezet az országban a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) után, több mint 40 éve létezik, tagjainak száma mintegy 2500.