Nem lehetett vécére menni az Emirates fedélzetén

Emirates Boeing 777-300ER, Dubaj repülőtér
Emirates Boeing 777-300ER, Dubaj repülőtér
Vágólapra másolva!
A gép kényszerleszállást hajtott végre Edmontonban, de az utasok a többórás javítás alatt sem hagyhatták el a fedélzetet.
Vágólapra másolva!

Komoly megpróbáltatásokat voltak kénytelenek kiállni az Emirates Airlines utasai, akik vasárnap San Franciscóból Dubajba repültek. A Boeing 77-300-as gép két órája volt a levegőben, amikor az utasok azt tapasztalták, hogy az összes vécé felmondta a szolgálatot. A pilóták másfél órával később a kényszerleszállás mellett döntöttek, és újabb 90 perccel később le is szálltak a kanadai Edmontonban – tudósít az Aviation Herald.

A karbantartó személyzet megkezdte a hiba elhárítását, ám az utasok azonban a szerelés alatt nem hagyhatták el a fedélzetet. Miután sikerült megjavítani a vécét, rengetegen „tesztelték" a működését. Ezután a repülőt ismét megtankolták, majd jégteleníteni is kellett az időközben a szárnyakra rakodó jég miatt.

Az Emirates gépe végül 3 és fél órát töltött a földön, mielőtt folytatta útját, és hatórás késéssel érkezett Dubajba. Az amúgy sem rövid, 15 és fél órás repülőútból így összesen 21 és fél óra lett.