Turisták zarándokolnak el a tokiói trafikos kutyához

Tokió trafik kutya
Vágólapra másolva!
Van, aki csak azért utazott Japánba, hogy szelfizzen egyet az internetes sztárral.
Vágólapra másolva!

Van egy dohánybolt Tokióban, ahol ugyanazt lehet kapni, mint más trafikban: cigarettát, újságot, rágcsálnivalót. A Muszasi-Koganei metrómegállónál lévő trafiknak azonban van egy különlegessége, amelyért sok turista is elzarándokol oda: Siba Inu, a kutya.

A négylábú jószág általában a pult alatt pihen, és az üvegfalon keresztül nézi az utca forgalmát. Valójában nem rendelkezik különleges képességekkel, ha csak azt nem vesszük ide, hogy ha vásárló érkezik, felugrik, és orrával ő húzza el az ablakot. Különös tulajdonsága még, hogy kutya létére imádja az uborkát, így szívesen eszik a vásárló kezéből is.

Bár a teljes kiszolgálást még nem sajátította el, szelíd tekintetével belopta magát azok szívébe, akik a közösségi oldalakon villámgyorsan terjedő videókon látták. Sokan Angliából vagy Tajvanról is elmennek Simada trafikba csak azért, hogy közös fotót készíthessenek a hétéves Siba Inuról. Ha csoportok érkeznek, hosszú sorok alakulnak ki. A tulajdonos nem is panaszkodik: a kutya állítólag érezhetően fellendítette a forgalmát – írja a Daily Mail.