Fekve is lehet majd utazni a repülők turista osztályán

Fekvő hely Air New Zealand
Vágólapra másolva!
A business és első osztályokon már eddig is kínáltak fekvőhelyeket a légitársaságok, hamarosan azonban a turista osztályon is lehetővé válhat ez.
Vágólapra másolva!

Economy Skynest néven olyan újítást jelentett be az Air New Zealand légitársaság, amelynek révén a turista osztályon utazók is fekve vészelhetik át a hosszú repülőutakat, méghozzá kinyújtott lábakkal. A most szabadalmaztatott újdonságon három évig dolgoztak, és több mint 200 tesztalany véleménye alapján alakították ki.

Egy egységben hat fekvőhely található, amelyek hossza legalább 200 cm, szélessége pedig legalább 58 cm.

Jár hozzájuk párna, lepedő, takaró, füldugó, elválasztó függöny és alvásra tervezett megvilágítás, de vizsgálják az olvasólámpa, az egyéni USB-csatlakozó és ventilátor beszerelésének lehetőségét is.

Így néz ki az Economy Skynest Forrás: Air New Zealand

Az Economy Skynest pontos helye a repülőgépen még kérdéses, de mindenképp a turista osztályon lesz.

Egyelőre a szolgáltatás árát sem hozták nyilvánosságra.

Az Air New Zealand azután dönt a bevezetésről, hogy hamarosan elindítják 17 óra 40 perces járatukat Auckland és New York között, és megnézik ennek tapasztalatait.

Léteznek egyébként már olyan megoldások, amelyekkel felárért a turista osztályon is lehet fekve utazni (ilyen például a Thomas Cook Airlines kényelmi szolgáltatása vagy az Air New Zealand Economy Skycouch szolgáltatása), de azoknál vagy nem lehet teljesen elfeküdni, vagy a lábat nem lehet rendesen kinyújtani.

A Thomas Cooknál egy matracot helyeznek keresztbe három ülésen Forrás: Thomas Cook