Megkezdődött szombaton a világhírű a jelmezeiről és maszkjairól híres karnevál az észak-olaszországi Velencében. A március 1-jéig tartó eseményt a pandémia miatt hibrid formában rendezik meg.

2020-ban elmaradt a velencei karnevál, és tavaly is csak virtuálisan tudták megrendezni a pandémia miatt. Az idei karnevál mottója: "Emlékezz a jövőre". Nagyon szerettük volna megrendezni ezt a karnevált, hogy a remény üzenetét közvetítsük, különösen a gyermekek számára" - nyilatkozta Luigi Brugnaro, Velence polgármestere.

A szervezők a koronavírus-járványra való tekintettel a karneváli eseményeket szétosztották a lagúna szigetei, a szárazföld és az óváros között. Néhány hagyományos eseményről le is mondtak, hogy elkerüljék a tumultust. Nem tartják meg az "angyal repülését" sem, amikor egy pompás kosztümbe öltözött nő a híres Szent Márk tér felett lebeg egy kötélen.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a karneválról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A koncerteket, színházi előadásokat vagy kiállításokat azok látogathatják, akiket a koronavírus ellen beoltottak, vagy átestek a Covid-19-en, és erről igazolással rendelkeznek. Idén azonban a karnevál azzal nyit a nemzetközi közönség felé, hogy az érdeklődők az egyes eseményeket online élő közvetítésen keresztül követhetik.

Olaszországban az elmúlt hetekben fokozatosan csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma, és a kormány a napokban a legtöbb szabadtéri rendezvény esetében feloldotta a kötelező arcmaszkviselést. Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint mintegy 50 ezer látogató érkezett Velencébe a karneválra.