Warren Buffett ad tanácsot a Terminátornak

Vágólapra másolva!
Az akcióhősből politikussá avanzsálódott Arnold Schwarzenegger megnevezte első számú gazdasági tanácsadóját, aki nem más mint a világ második leggazdagabb embere, Warren Buffett befektetési guru.
Vágólapra másolva!

Schwarzenegger, aki Kalifornia kormányzói posztjáért szállt harcba, igencsak meglepte a közvéleményt, amikor Buffettet nevezte meg gazdasági tanácsadójának, ugyanis az osztrák származású színész republikánus támogatást élvez, míg Warren Buffett demokrata kötődésű, ráadásul azon kevesek közé tartozik Amerikában, aki nyíltan kiáll a magasabb adók mellett - írja a BBC News Online.

Forrás: MTI
Schwarzenegger: "Buffett egy óriás"

Az eltérő politikai háttér a jelek szerint a legkevésbé sem zavarja a két úriembert, ugyanis Buffett, aki már évek óta segíti a színészt befektetéseinek kezelésében így nyilatkozott Schwarzenegger jelöléséről: "Már elég régóta ismerem Arnoldot, hogy tudjam: szenzációs kormányzó válhat belőle! Az egész nemzet számára fontos, hogy miként rendeződik Kalifornia állam gazdasági krízise, de azt gondolom, hogy Arnold remekül meg fogja oldani a problémát."

Schwarzenegger linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/film,_szinhaz/szinhazmuveszet/szineszek/kulfoldi_szineszek/Arnold_Schwarzenegger/

Schwarzenegger, aki mellesleg egy múlt heti Jay Leno showműsorban rukkolt elő azzal, hogy indul a kormányzói posztért, egyszerűen csak "óriásnak" titulálta Buffettet. A testépítő múltjáról, és teátrális kijelentéseiről is híres színész ezúttal azonban nem esett túlzásba, ugyanis Buffett a világ második leggazdagabb és egyben legbefolyásosabb üzletembere. A befektetési guru hírnevét jelzi, hogy legutóbb ötvenhétmillió forintnak megfelelő dollárt fizetett egy ismeretlen az eBay online aukciósház jótékonysági árverésén, csak azért, hogy együtt ebédelhessen Warren Buffett-tel.