Schumacher: Még semmi sem dőlt el

Vágólapra másolva!
Schumacher a hétvégi Spanyol Nagydíjon kikapott ugyan a hazaiak ászától, Alonsótól, de a német ennek ellenére nem csügged, és tovább harcol nyolcadik világbajnoki címéért. A rekordbajnok elszántságát az is bizonyítja, hogy a héten maga is tesztelni fog.
Vágólapra másolva!

A barcelonai verseny után úgy tűnt, Schumacher másfajta végkimenetelre számított. A rajt után azonban be kellett látnia, hogy a Renault-val, illetve Alonsóval nem lehet lépést tartani. A célbaérkezésnél azonban nem volt túl nagy különbség kettejük közt, amiből a német plusz motivációt meríthet.

"Jó eredményt értem el vasárnap, még akkor is, ha nagyobb tervekkel vágtam neki a futamnak"- értékelte a hétvégét Schumacher. "De hát ilyen a sport, néha másként történnek a dolgok, mint ahogyan azt elképzeljük, de ez így van rendjén. Ez adja meg a verseny szépségét."

A futam részletes elemzése még hátra van, de az adatok kivizsgálása után talán majd Schumacher is választ kap arra, hogy miért nem tudta felvenni Alonso tempóját. Kétség nem férhet hozzá, hogy aki idén világbajnok akar lenni, annak a hátralévő 12 versenyen elsősorban a spanyolt kell megvernie. A 37 éves németnek pedig egyértelműen ez a célja.

"Korai lenne még jóslatokba bocsátkozni a bajnokság végkimenetelét illetően, hiszen a szezon még nagyon hosszú. A Forma-1-ben az erőviszonyok nagyon gyorsan változhatnak, ezért óvatosnak kell lenni. A végkifejlet mindig kétesélyes, ezért nagyon fontos, hogy futamról-futamra a lehető legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból. A hétvégi versenyen már nem volt túl nagy különbség a győztes és a vesztes közt"- nyilatkozta a Ferraris.

Annak érdekében, hogy ezt a kis hátrányt is ledolgozza az idén két győzelmet szerző Ferrari, Maranellóban tesztelni fog az istálló. Szerdán és csütörtökön a hétszeres világbajnok is nyüstölni fogja a vörös gépeket. "Ez nagyon fontos része a fejlődésünknek. Ha nem dolgoznánk fáradhatatlanul a fejlesztéseken, akkor lemaradnánk a versenyben. Ezt nem engedhetjük meg magunknak."