Berger elégedett a Toro Rosso szezonjával

Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es pilóta, Gerhard Berger két éve a BMW oldalán tűnt fel újra a bokszutcában, az idei szezonban pedig már a Toro Rosso társtulajdonosaként bukkant fel. Az osztrák elégedetten nyilatkozott az első Red Bullos éve után.
Vágólapra másolva!

"A megtett versenykilométerek tekintetében az ötödik helyen zártuk az idei évet"- kezdte értékelését Gerhard Berger. "A konstruktőrök versenyében két csapatot is megelőztünk, közvetlenül előttünk pedig a Williams végzett, amely hozzánk képest egy óriás. Szerintem nem lehet okunk panaszra."

A Minardi csapat helyén induló Toro Rosso Vitantonio Liuzzit és Scott Speedet alkalmazta az idei szezonban. A 47 éves Berger elégedett lehetett a két fiatal teljesítményével és valószínűleg 2007-ben is az olasz-amerikai duó áll rajthoz a vörös bikák színeiben, bár ezt még hivatalosan nem erősítette meg az istálló.

A Red Bullhoz egyre közelebb kerül Robert Doornbos, aki az idei szezon végén már versenyzett is. Berger szerint egyelőre még nincs megállapodás a jövő évi felállással kapcsolatban.

"Már tárgyaltunk ezügyben Dietrich Mateschitz-cel, de még nem döntöttünk. Pillanatnyilag más témák elsőbbséget élveznek. Most leginkább az STR2-es modell-re koncentrálunk, ami a tervek szerint februárban fog a pályára gördülni."

"Nagyon bízunk benne, hogy sikerül jelentősen fejlődnünk. A következő szezon viszont biztosan sokkal nehezebb lesz, mint az idei volt. Remélem, hogy az egységesített elektronikának köszönhetően a különbségek minimálisra csökkennek az egyes csapatok közt, és ismét a pilóták döntik majd el a versenyeket"- fejezte be az osztrák.