Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Bejelentették: a francia katonák elindultak a háborúba

Vágólapra másolva!
Hamarosan francia kiképzőtisztek érkezhetnek Ukrajnába, hogy meglátogassák a helyi kiképzőközpontokat - közölte hétfőn Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka.
Vágólapra másolva!

Örömmel veszem Franciaország kezdeményezését, hogy kiképzőket küldjön Ukrajnába ukrán katonák felkészítésére

- jelezte Telegram-oldalán Szirszkij a Sébastien Lecornu francia védelmi miniszterrel videóösszeköttetés útján folytatott beszélgetést követően.

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.05.06., UkránOroszháború
Ukrán katona drón-kezelést tanul a 22. dandár kiképzése során

Már aláírtam a dokumentumokat, amelyek lehetővé teszik francia kiképzőtiszteknek, hogy hamarosan meglátogathassák kiképzőközpontjainkat, és megbarátkozzanak az infrastruktúrájukkal és a személyzettel

- tette hozzá. A főparancsnok ugyan nem bocsátkozott részletekbe, de úgy vélekedett, hogy Franciaország eltökéltsége felbátorít majd más partnereket is arra, hogy csatlakozzanak ehhez "az ambiciózus projekthez". Olekszij Honcsarenko ukrán ellenzéki parlamenti képviselő szintén megerősítette az értesülést. 

Franciaország beleegyezett abba, hogy kiképzőket küldjön Ukrajnába az ukrán hadsereg felkészítésére

- írta a politikus Telegram-oldalán. Emmanuel Macron francia elnök egy párizsi konferencia alkalmával februárban felvetette nyugati csapatok küldését Ukrajnába a helyi fegyveres erők kiképzésére. A francia védelmi tárca a Reuters hírügynökségnek eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy az ukrán területen történő kiképzés egyike azon projekteknek, amelyekről vita folyik a köztársasági elnök által február 26-án összehívott, Ukrajnát támogató konferencia óta. Elmondták, hogy minden akkor megvitatott projekten, folyik a munka az ukránokkal, hogy megértsék a pontos szükségleteiket - tette hozzá a francia védelmi tárca.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Ahogy az Origo is beszámolt róla, váratlan üzenetet küldött Oroszország. Kitör a harmadik világháború, ha a NATO az orosz csapatokat megtámadja, Medvegyev teljesen nyíltan beszélt erről. Elrettentő légicsapások mellett Kelet-Ukrajnában nyomulnak az oroszok. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről