Megvannak a Steve Lawler-party nyertesei

Vágólapra másolva!
Másfél éve járt utoljára Steve Lawler a Hajógyári-szigeten, és még mindig emlegetik a nevét, de most rátesz egy lapáttal, és február 22-én, pénteken kétszeres Renaissance-lemezbemutatóval tér vissza. Megvannak a jegynyertesek!
Vágólapra másolva!

Steve Lawlert tartják a house sötét urának, mocskos, erkölcstelen, de szexi ritmusokkal operál. Az acidhouse megjelenésekor Lawler lassan kezdett feltöltődni a zenékkel, és amikor maximumot jelzett benne a számláló, kiadta magából a felgyülemlett energiákat.

Az 1990 és 1994 között, egy használaton kívüli alagútban rendezett bulijai mára legendássá váltak szülővárosában, Birminghamben. Aztán a rendőrség vetett véget a korai próbálkozásnak. A következő megálló már Ibiza volt, ahova 1990 óta folyamatosan visszajár.

Első igazi sikere 1995-ban jött el, amikor megkapta a Café Mambo rezidensi posztját, ahol nyolcórás szetteket játszott. Ha ez nem volt elég (neki nem volt), akkor hetente háromszor a Pacha teraszán is nyomott egy-egy órácskát.

Darren Hughes, a Cream akkori promótere, felismerve a benne rejlőlehetőséget, hamarosan leszerződtette. Kisvártatva - 1999-ben - a Space-ben is rezidenciát kapott, majd megjelentette első mixalbumát, a Dark Drums 1-et.

Később már olyan estéken játszott, ahol rendszeresen Sasha, Pete Tong, Carl Cox, John Digweed, Laurent Garnier és hasonló kaliberű lemezlovasok tűntek föl a pultban, előtte, utána, esetleg mellette.

Lawler-party az ibizai Space-ben

Steve Lawler 2001-ben körbeturnézta a világot aktuális albumával, az akkor még számozatlan Lights Out-tal, melyet nemsokára követett a Lights Out 2 és a Lights Out 3. Az ő nevéhez köthető a Harlem Nights is, melynek védjegyévé váltak már a fiatal korában is sokat próbált hat-nyolcórás maratoni szettek.

Múlt év októberében jelent meg legfrissebb albuma a Renaissance-nél. A Viva London tracklistájából is kitűnik, hogy nem egy pihentető lounge-albumról beszélünk, hiszen Adam Beyer, Dubfire, Der Dritte Raum neve nem a chillszcénában ismert.

"Ahelyett, hogy vadiúj track-eket hajkurásztam volna, inkább azokból a lemezekből válogattam, amiket mindig is imádtam játszani a londoni Harlem esteken. Erről szól ez az album. Tökéletesen vissza adja a londoni The End-ben töltött éjszakáim hangulatát. Mélyen lágy house-zal kezdődik, és a legkülönbözőbb irányzatokon át haladva ér el a meglehetősen feszes tempójú csúcsra, miközben végig tartja a harmóniát"- vallja a dj-produvcer saját lemezéről.

Február 22-én a Hajógyári-szigeti Events Hallban meghallgathatjuk a sötét úr lemezét élőben is. A warmupról Chriss fog gondoskodni.