Átlagosan húsz perc alatt beérnek munkahelyükre az osztrákok

Vágólapra másolva!
Az osztrákok átlagosan húsz perc alatt beérnek munkahelyükre, minden harmadik bécsi tömegközlekedési eszközzel teszi meg az otthona és munkahelye közti utat egy felmérés szerint. A többség autózik ugyan, de a vezető beosztásban lévők szívesebben gyalogolnak, mint a beosztottak.
Vágólapra másolva!

Az osztrákok átlagosan húsz perc alatt jutnak el munkahelyükre, minden tizedik osztrák háromnegyed órát utazik, és csak három százalékuk esetében tart tovább az út egy óránál - derül ki a Makam Market Research kutatócég felméréséből. Adataik szerint legtöbben autóval járnak dolgozni, ugyanakkor minden ötödik osztrák - főleg a nők és az idősebbek - gyalog közlekednek. A felmérésben részt vevők tíz százaléka kerékpárral megy dolgozni, 16 százalékuk pedig a tömegközlekedési eszközöket veszi igénybe.

A gépkocsival közlekedők zöme egyedül utazik, de tíz százalékuk - elsősorban az alacsonyabb jövedelműek - megosztja az autót másokkal. A bécsiek több mint egyharmada tömegközlekedési eszközökkel jár munkába, és ezt a közlekedési módot részesíti előnyben a 40 éven aluliak többsége.

A nem vezető beosztásúak kétharmada gépkocsit használ, míg a vezető beosztásúaknak alig több mint fele jár autóval. Utóbbiak egynegyede gyalogosan közlekedik.

Kiderült az is, hogy az osztrákok 12 százaléka más tartományban dolgozik, mint ahol lakik.