Vágólapra másolva!
Jégtúrára várja a Tisza-tóra a hét végén a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi irodája és a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület a természet téli szépségei iránt érdeklődőket.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években már rendszeresen megszervezik ezt a különleges élményt nyújtó gyalogtúrát, amelyen egyre többen vesznek részt - mondta el Albel Tamás, a turisztikai iroda munkatársa szerdán az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint a tó sekélyebb vizű területein a mostani hideg időjárás hatásra a jég már kellő vastagságúra hízott, így a rajta való mozgás teljesen biztonságos.

A túra Poroszlón a Fűzfa Pihenőparkból (a település Tiszafüred felőli végénél, a 33-as főút mellett) indul január 30-án, szombaton 10 órakor, és mintegy 12-15 km hosszan vezet végig a Tisza-tavi Madárrezervátumban, bejárva a Poroszlói-medence nyáron megközelíthetetlen területeit. A túra várható útvonala: Dühös-lapos - Fás-ér - Szartos - Gólyaorr - Vízi Sétány.

Forrás: turakozpont.hu

Albel Tamás felhívta a figyelmet, hogy bár a túra speciális felszerelést nem igényel, a téli időjárás miatt ajánlott rétegesen felöltözni és vízálló lábbelit viselni. Aki tud, hozzon magával esőkabátot és váltóruhát. Ez a túra nem teljesítménytúra, túravezetők segítségével egy hangulatos baráti kirándulásnak szánják a szervezők. A részvételi díj 750 forint, amelyben meleg tea is benne foglaltatik. Egy felnőttel egy gyerek díjmentesen vehet részt a programon.