A titkosszolgálat vizsgálja Ted Nugent Obama-ellenes kirohanását

Ted Nugent fellép a Los Angeles-i House of Blues-ban, Quart
Vágólapra másolva!
Ted Nugent azt mondta, hogy ha Barack Obamát újraválasztják, akkor "jövő ilyenkorra vagy halott leszek, vagy börtönben fogok ülni". A titkosszolgálat vizsgálatot indított, hogy valódi fenyegetésnek kell-e értékelni a kiszólást. A rocker együttműködik velük, de hülyeségnek tartja a vádat.
Vágólapra másolva!

Ted Nugent a fegyvertartók szövetsége, a National Rifle Association előtt beszélt arról, hogy ha Barack Obamát novemberben újraválasztják, akkor "jövő ilyenkorra vagy halott leszek, vagy börtönben fogok ülni". Azt is mondta, hogy ha a "gonosz és Amerika-gyűlölő" demokratákat - akik az alkotmány vécépapírnak használják - nem sikerül legyőzni a választásokon, akkor Amerikából jövőre Indonézia külvárosa lesz.

Forrás: AFP/Getty Images/Valerie Macon

Az amerikai titkosszolgálatot az elsőként idézett kirohanás foglalkoztatja: "megteszik a megfelelő lépéseket", vagyis megvizsgálják, hogy valódi fenyegetést jelent-e a rocker az elnök életére. Ted Nugent azt mondta, hogy szívesen látja őket egy barbecue-partin, és persze hogy komolyan veszi az ügyet, ha egyszer a titkosszolgálat foglalkozik vele - még akkor is, ha amúgy hülyeségnek tartja az egészet és tudja, hogy az lesz az eredmény, hogy ő soha nem fenyegetett meg senkit. Azt is nyilatkozta, hogy "egy fekete zsidó vagyok egy náci-Ku Klux Klan-gyűlésen, akit a hatalommániás, korrupt szövetségi kormány gyűlöl, csak azért, mert nyíltan ki merem mondani az igazságot."

A demokraták természetesen felháborodtak, vagy mondhatni kihasználták a nyíltan Mitt Romney-t támogató Ted Nugent megjegyzéseit. A republikánus politikus kampányfőnöke azt nyilatkozta, hogy Mitt Romney hisz abban, hogy mindkét politikai oldalnak kerülnie kell a sértő nyelvezetet. A rocker azonban úgy véli, hogy az elnökjelölt valójában egyetért vele, hiszen tudja, hogy igaza van, csak éppen ezt nem mondhatja ki nyíltan.