Változások a Lukoil-kutaknál

benzinkút embléma KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY logo SZIMBÓLUM Budapest, 2014. augusztus 5.
Lukoil benzinkút a IX. kerületi Kvassay Jenő úton 2014. augusztus 5-én. A Világgazdaság gazdasági napilap szerint a Lukoil kivonul a térségből, a cseh mellett eladja mag
Budapest, 2014. augusztus 5. Lukoil benzinkút a IX. kerületi Kvassay Jenő úton 2014. augusztus 5-én. A Világgazdaság gazdasági napilap szerint a Lukoil kivonul a térségből, a cseh mellett eladja magyarországi és szlovákiai hálózatát is. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Három csoportba sorolta magyarországi és szlovákiai, egyelőre Lukoil márkanéven működő töltőállomásait a Normbenz. A legjobbakat fejleszti, néhányra csak keveset költ, egyet pedig mindenképp be kell zárnia.
Vágólapra másolva!

Már az idén nyereségessé kívánja tenni a Normbenz Kft. a múlt év végén megvett Lukoil töltőállomás-hálózatot, amelyet egy ideig még a korábbi orosz márkanéven működtet.

Tiszaeszlár elveszett

Az elmúlt év számai nem túl fényesek, de adott határig tulajdonosi döntés is, hogy egy társaság mely tevékenységénél vesz ki nyereséget, és hol tűr el veszteséget – mondta el a Világgazdaságnak Horváth-Dori Jenő ügyvezető igazgató.

A Lukoil a legjobb kútjait fejleszti, néhányra csak keveset költ, egyet pedig mindenképp be kell zárnia Forrás: MTI/Kovács Attila

Ezzel együtt komplex átvilágítás folyik a Lukoil 75 egységből álló magyarországi és 19-ből álló szlovákiai hálózatában. A tiszaeszlári töltőállomást már biztosan be kell zárni. A következő lépés az átfogó hatékonyságjavítás, majd a fejlesztés a keletkezett eredmény terhére.

A fejlődés másik útja valamelyik magyarországi piacról kivonuló hálózat megvásárlása lenne, de erről az igazgató még nem tudott nyilatkozni. Korábbi hírek szerint a SHELL és az OMV is fontolgatta a távozást, és állítólag a cseh, a szlovák és a román piacról már távozó Agip (ENI) sem maradna túl sokáig.