Kivezetik a tőzsdéről a Danubiust

Gellért hotel
Gellért hotel
Vágólapra másolva!
Jó eredményekkel zárta a félévet a Danubius csoport, az üzleti jelentés viszont az utolsó volt a cég tőzsdei történetében.
Vágólapra másolva!

A cégcsoport konszolidált bevétele 2015 első fél évében 24,1 milliárd forint volt, 1 százalékkal magasabb 2014 első félévéhez képest, a pénzügyi eredmény negatív, ebben a félévben 338 millió forint veszteséget könyvelt el a csoport, elsősorban a nem realizált árfolyamváltozások miatt – írja az Equilor.

Az Investor korábban beszámolt arról, hogy felvásárlási ajánlat érkezett a nyár kezdetén a Danubiusra Az egyesült királyságbeli CP Holdings Ltd. és a vele közösen együttműködő partnerek június 15-én nyújtották be a Magyar Nemzeti Bankhoz a Danubius Hotels Nyrt. összes törzsrészvényére vonatkozó önkéntes nyilvános vételi ajánlatának dokumentumait. A Hotel Gellértet is birtokló Danubius részvényekre részvényenkénti 8 000 forintos felvásárlási ajánlati ár érkezett.

Gellért hotel Forrás: MTI

A CP Holdings Ltd. és a vele összehangoltan együttműködő partnerek a Danubius összes névre szóló részvényének a 80,33 százalékával, a szavazati jogot megtestesítő, névre szóló részvények 84,14 százalékával, azaz jelentős befolyással rendelkeznek.

A Danubius a legnagyobb magyar szállodalánc. A társaság 23 hotelt (több mint 5 500 szobát) tulajdonol és üzemeltet Magyarországon, köztük a Hilton Budapestet, a Hotel Gellértet és a Gundel éttermet.