Nem beszámítható az 17 éves, aki ledobott egy fiút a londoni múzeum teraszáról

London, Tate Modern múzeum
A londoni Tate Modern múzeum.
Vágólapra másolva!
Kiderült arról a 17 éves fiúról, akit azzal vádolnak, hogy egy hatéves fiút ledobott a londoni Tate Modern múzeum teraszáról, hogy mentálisan beteg - írja a Dailymail.
Vágólapra másolva!

A francia család már két órája a múzeumban volt, amikor a 17 éves vélhetően elragadta a hatéves gyereket az anyjától és átdobta a mellkasmagasságig érő korláton.

A tinédzser állítólag félelmetesen intelligens és mentálisan beteg,

aki feltételezhetően elvesztette a kapcsolatát a valósággal.

A kisfiú a 10. emeletről, az 5. emeleti teraszra esett.

A szemtanúk szerint az egész pillanatok alatt történt.

Hátrakulcsolt kézzel a falnak támaszkodva bámulta az embereket.

Mi elhaladtunk előtte, majd amikor már a látótávolságon kívül voltunk meghallottam, hogy egy nő sikoltozik. "A fiam, a fiam!" Majd az emberek lefogták őt - mesélte a Nancy Barnfield.

A szemtanúk szerint az anya megpróbálta átmászni a 10. emeleti terasz korlátján, hogy megmentse a fiát. Ekkor a kisfiú már az 5. emeleti teraszon feküdt - írja a The Sun.

- mesélte Mark Welte.

A tragédia után az anyák ösztönösen magukhoz húzták a gyerekeiket.

Olga Malehevska négy éves fiával szintén a teraszon volt. "Borzalmas volt. Egy hangra lettem figyelmes, aztán csak azt hallottam, hogy az emberek elkezdték kiabálni, hogy Istenem, egy fiú leesett."

A hatéves kisfiút bár azonnal kórházba szállították, és állapota már stabil, még mindig kritikus állapotban van.

Több csontja eltört, megsérült a gerince és agyvérzése is van.

A 17 éves fiatal vélhetően skizofrén, akiben nincs mentális fék. Állítólag csak két gondozó kíséretében engedik el otthonról.

- mondta egy volt gondozója a The Sun lapnak.

Hamar dühbe gurul, hogy nem kapja meg azt, amit akar, vagy megmondják, hogy mit kéne tennie.

Csak akkor lehet kiengedni, ha legalább két gondozó vele van. Nagyon intelligens, egyszer néztem vele egy vetélkedőt és minden kérdésre tudta a választ. Komolyan ki kell vizsgálni, hogy mi történt ott.

A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a tinédzser elszökött-e, vagy hogyan lehetett egyedül a múzeumban, illetve annak teraszán.

A Scotland Yard őrizetbe vette, gyilkossági kísérlettel vádolják. Kedden a fiatalkorúak bíróságán hallgatták meg, ma a londoni központi büntetőbíróságon kell megjelennie.