Ez lesz az első Apple chipes Mac

apple mac mini számítógép
Apple Mac Mini (2018)
Vágólapra másolva!
Csak fejlesztők számára lesz elérhető az asztali gép.
Vágólapra másolva!

Megtette az évek óta pletykált bejelentését tegnap este az Apple, a modern kori Mac számítógépek a PowerPC architektúráról való elbúcsúzásuk után most újból technológiát váltanak, várhatóan 2022-ig teljesen kikerülnek belőlük az Intel Core processzorok. Helyette az Apple saját A-Series rendszerlapkái dolgoznak majd az eszközökben, amelyeket az iPhone és iPad meghajtásához kezdett annak idején fejleszteni a cég, alapvetően ARM architektúrás megoldásról van szó.

A kép csak illusztráció (Apple Mac Mini 2018) Forrás: Apple

Az első saját lapkakészletes Mac termékek várhatóan 2020 végén válnak elérhetővé a fogyasztói piacon, és elméletileg a Rosetta 2 emulációs rétegnek köszönhetően minden a jelenlegi Maceken futó program használható lesz rajtuk. Ettől függetlenül rengeteg fejlesztőnek fog munkát adni, hogy a szoftvereik stabilan, ideális sebességgel fussanak az új generációs számítógépeken.

500 dollárba kerül majd a fejlesztőknek kínált Developer Transition Kit Forrás: Apple

Éppen ezért is az Apple még a nyáron elérhetővé tesz a fejlesztők számára 500 dollárért egy különleges, már a saját hardverét használó Mac Mini gépet, ilyen formában a termék

talán soha nem lesz kapható a fogyasztói piacon.

Az asztali számítógépben Apple A12Z rendszerlapkás alaplap, 16 GB memória, továbbá 512 GB-os SSD található. Természetesen a Big Sur kódnevű macOS 11 fejlesztői bétájával előtelepítve érkezik majd meg a fejlesztőkhöz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!