Robbanás volt egy fukusimai étteremben, egy ember meghalt, 18 megsérült

Fukushima étterem robbanás
A drone photo shows a restaurant damaged by an explosion in Koriyama City, Fukushima Prefecture on July 30, 2020. According to the fire department, at least a man died and 18 people were injured. Several propane gas cylinders fell down near the building of the restaurant where the explosion occurred, and the gas was gushing out, so local police is restricting access to a radius of 300 meters from the restrauant. Apparently something ignited the leaking gas and it exploded. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Robbanás történt egy fukusimai hot pot étteremben, a balesetben egy ember meghalt, és tizennyolcan megsérültek - közölte a helyi rendőrség és tűzoltóság csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A detonáció oka vélhetőleg gázszivárgás volt. A tűzoltók hat gázpalackot találtak a helyszínen, amelyek közül három szivárgás jeleit mutatta. A vendéglátóhely épületének csak az acélszerkezete maradt meg a robbanásban.

A robbanás oka vélhetően gázszivárgás volt Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Keita Iijima

Az éttermet a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen bezárták és átépítették.

Pénteken nyitott volna ki újra - közölte a rendőrség.

A közelben bankok, más vendéglátóhelyek és lakóépületek találhatók, amelyek közül többen károk keletkeztek. A korijamai önkormányzat evakuációs központot hozott létre a környéken élők számára.