Késsel támadt az eladóra egy férfi, miután rászóltak, hogy nincs rajta maszk - videó

New York-i késes támadás
Az elkövetőnek az egyik társa adta hátulról a kezébe az összecsukható kést.
Vágólapra másolva!
Késes támadást történt kedden este az IHOP étteremlánc egyik New York-i üzletében, ahol a férfi többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó felvenni a maszkot. Miután az eladónő közölte vele, hogy így nem szolgálja ki, az elkövető a társától kapott késsel rátámadt, és csak a nő éberségén múlt, hogy nem történt komolyabb tragédia - számolt be a történtekről a Fox News. 
Vágólapra másolva!

A nagyváros Queens negyedében található Jamaica városrészben történt késes támadásról az étterem belső biztonsági kamerája felvételt készített, amelyet a New York-i Rendőrfőkapitányság szerdán tett közzé a közösségi oldalán.

Bár a videófelvételnek nincs hangja, azonban a felvételből jól kivehető, hogy a várakozó férfit és társait az eladónő a kötelező maszkviselésre figyelmezteti. Ekkor az elkövető odarohan a pulthoz, és a veszekedés hevében matatni kezd a zsebében. Ekkor hátulról az egyik társa átad neki egy összecsukható kést, amellyel - miután feltépi a pultot - rátámad a bolti alkalmazottra.

Az elkövetőnek az egyik társa adta hátulról a kezébe az összecsukható kést Forrás: TWITTER/New York-i Rendőrfőkapitányság(NYPD)

A nőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy menekülőre fogta, de a férfi a késsel tovább üldözte egészen a szolgálati kijáratig, miközben többször utánaszúrt, és mint az a felvételen is látszik, csak egy hajszálon, és az eladónő fürgeségén múlt, hogy nem történt komolyabb tragédia.

Mint utólag kiderült, az eladónő egyik karját meg is vágta a támadó, a rendőrség közlése szerint azonban csak könnyebb sérülést szenvedett az éttermi alkalmazott.

Az elmenekült támadót és társait a felvételek alapján keresik a helyi rendőrség emberei.

Nemrég hasonló eset történt Chicagóban is. Ott október végén két nő szúrkált meg egy biztonsági őrt, aki nem akarta beengedni őket egy ruhaüzletbe, mert nem volt rajtuk maszk.