Száz éve nem történt ilyen a brit pubokban

pub kocsma Furcsa eseményeket rögzített egy biztonsági kamera egy üres amerikai kocsmában
Vágólapra másolva!
Tavaly megfeleződött, és az 1920-as évek óta nem látott alacsony szintre zuhant a brit pubok söreladása, ahogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások a mélybe húzták a szigetország kocsmáinak forgalmát.
Vágólapra másolva!

A brit pubok söreladásai 2020-ban 56 százalékkal, nagyjából 6,1 milliárd fontos értékre csökkentek. Ez mintegy 7,8 milliárd fontos veszteséget jelentett a szektornak a 2019-es szinthez képest – írja a The Guardian a British Beer & Pub Association (BBPA) számításai alapján. A historikus adatok szerint az 1920-as évek óta nem volt ilyen gyenge forgalmuk a puboknak.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások rendkívüli mértékben visszafogták a szigetország kocsmáinak forgalmát, aminek következtében

a pubok eladásai csak az elmúlt három hónapban 77 százalékkal voltak alacsonyabbak a 2019 azonos időszakában mértnél.

Ennél is keményebb volt azonban a tavalyi második negyedév, akkor ugyanis 96 százalékos volt a pubok bevételeinek, éves alapú, zuhanása.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az adatok szerint a brit vállalatok készpénzállománya 118 milliárd fonttal bővült a tavalyi évben, ami hatalmas eltérés az elmúlt négy recessziós időszakhoz képest – amikor átlagosan 40 milliárdos csökkenés volt tapasztalható mind a négy időszakban. A szakértők azonban kiemelik,

az olyan szektorokat, mint a vendéglátás, így is igen keményen érintik a korlátozások, aminek következtében több szervezet is segítséget kér a kormánytól, hogy elkerülhetők legyenek a tömeges csődök.

Az iparági adatok szerint egyébként 2020-ban nagyjából 6000, alkoholfelszolgálási engedéllyel rendelkező vendéglátó-ipari egység ment csődbe Nagy-Britanniában.