Három és fél év börtönre ítélték az RTL Klub egykori sztárját

Aurelio
Vágólapra másolva!
2017 óta tart a valóságshow-szereplő ügye.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, az Aurelio néven ismert realitycelebet 2019 novemberében bűnösnek találta a bíróság emberrablási ügyében, négy évet kapott, de mivel volt előtte egy 14 hónapos felfüggesztett büntetése, összesítve 5 év 2 hónap letöltendő börtön vár rá. A vádlott és ügyvédje fellebbezett, azóta több tárgyalás volt.

Aurelio Forrás: Aurelio / Instagram

Idén júniusban folytatódott a VV Aurelióként ismert celeb büntetőpere: a jogi képviselője akkor indítványt tett a bíróságon, hogy idézzék be azokat a szakértőket, akik Aurelio elmeállapotát vizsgálták. A botrányhősről korábban készült szakértői vélemény szerint Aurelio kevert személyiségzavarban szenved, hisztérikus, paranoid, szenzitív és nárcisztikus személyiségjegyekkel rendelkezik. A védelem szerint fennáll a borderline személyiségzavar lehetősége, amely hatással lehetett a bűncselekmény elkövetésére.

Szeptemberben a Szegedi Ítélőtábla elé állt Aurelio Caversaccio, mindenki ítéletre számított - azonban hamar véget ért a tárgyalás. Akkor derült ki, hogy novemberben egy harmadik szakértő meghallgatásával tovább folytatódik Aurelio büntetőpere - ez a nap jött el ma.

A sértett rövid levelét felolvasták, ebben a férfi jelezte, hogy bocsánatot kért tőle a vádlott, nem haragszik. Aurelio ügyvédje megtartotta a védőbeszédet, a tárgyalás szünetében pedig a realityceleb az utcán olvasgatta a saját maga által írt beszédet, amelyet az utolsó szó jogán mondott el.

Aurelio ezt mondta az utolsó szó jogán: "Nagyon sajnálom, nagyon röstellem azt, amit tettem. Nem a felmentésemért kampányolok, és lehet, hogy bűncselekményt követtem el, de soha nem állt szándékomban embert rabolni. Szeretnék elnézést kérni a viselkedésemért, és amiért az elsőfokú tárgyalásra szerepelni jártam. Nem szándékozom bűncselekményeket elkövetni. Bevallom, ideges voltam, felpofoztam, üvöltöztem a sértettel, elküldtem melegebb éghajlatra.

Már bánom, hogy a kiszőkített hajú idióta fejemmel mentem a tárgyalásra, ahova szerepelni jártam, de fel sem fogtam, milyen következményei lehetnek ennek az egésznek. Bíró úr, legyen szíves mindezt figyelembe venni. Pszichológushoz is rengeteget járok, szeretném a hírnevemet is jó, erkölcsileg jó dolgokra fordítani. Szeretném, ha elhinné nekem, hogy nem állt szándékomban senkit elrabolni."

A bíróság megváltoztatta az első fokon eljáró bíróság döntését, így végül Aurelio büntetését 2 év 3 hónap börtönre enyhítették, valamint 67 ezer forint bűnügyi költség és további 100 ezer forint bűnügyi költség fizetésére kötelezik. Aureliót korábban a drogügyei miatt 1 év és 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, a bíróság döntésének értelmében ezt is le kell töltenie - írta a Blikk.

Aurelio zűrös ügyéről a cikk alatt olvashat.