El van ájulva a titokzatos videókártyáitól az Intel

intel we dg1-sdv videokártya grafikus kártya
Intel Xe DG1-SDV
Vágólapra másolva!
A jövő évet bemelegítésnek tartja, 2023-ban már csúcsmodellt dobna piacra.
Vágólapra másolva!

Napokra vagyunk az Intel első komolyan vehető videókártyáinak bejelentésétől, a januári Consumer Electronics Show keretében a vállalat végre leleplezi a laptopokba és asztali számítógépekre szánt Arc termékeinek első hullámát. Az Alchemist családba tartozó modellek a belépő- és középkategóriába érkeznek, az NVIDIA és az AMD nagyágyúira jövőre még nem lesz válasza az Intelnek.

A kép csak illusztráció (Intel Xe DG1-SDV) Forrás: Intel

A Moore's Law is Dead jóvoltából most újabb bennfentes információk érkeztek az Intel videókártyás részlegének háza tájáról, a YouTube-csatorna házigazdája különösen megbízhatónak tartja a most megszólalt forrásait. Elmondásaik alapján úgy tűnik, hogy az Intel illetékesei minden eddiginél biztosabbak az Arc grafikus vezérlők versenyképességében, nagy önbizalmukban az AMD Radeonokat látszólag nem is tartják konkurenciaként számon.

A források szerint a 2022-es év lényegében a bemelegítés lesz az Intel számára, az Alchemist családba tartozó videókártyák piacra dobása mellett a jövő évi legfontosabb célt a grafikus meghajtóprogram jelentős optimalizálása jelenti. A 2023-as évre izgatottan tekintenek az illetékesek, következő generációs Battlemage termékekkel már a csúcskategóriában is fel szeretnék venni a harcot, rivalizálni kívánnak az AMD RDNA3 és az NVIDIA Lovelace architektúrás grafikus vezérlők krémjével.

További érdekesség, hogy az Intel utalgatásai szerint a várhatóan 2023-ban érkező Meteor Lake, avagy 14. generációs Core processzorokba integrált grafikus vezérlők a teljesítmény tekintetében kényelmesen kiüthetik a nyeregből az AMD Ryzen modellekbe integrált Radeonokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!