Felfüggesztették Whoopi Goldberget a botrány miatt

Whoopi Goldberg Drogdíler és hullamosó: sztárok, akik egykor kétkezi munkából éltek
Vágólapra másolva!
Az Apáca show filmek sztárja legközelebb kétszer is meggondolja majd, hogyan fogalmazza meg véleményét. Egy igen szenzitív témában foglalt állást, mellyel nem igazán lett népszerű és még az állásába is kerülhet – íjra a PageSix.
Vágólapra másolva!

Az ABC csatornán futó The View (Nézőpont) című beszélgetős műsorban arról volt szó, hogy egy tennessee-i iskola vezetősége betiltja Art Spiegelman Maus: egy túlélő regénye című kötetét, mert nem találják megfelelőnek a nyelvezetét iskoláskorúak számára. Mivel a regény témája lényegében a holokauszt, ezért folyt tovább a beszélgetés ebbe az irányba.

Goldberg, aki már 15 éve aktív részvevője a műsornak, valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy egy regény okozza majd vesztét. A kínos eset tovább fokozódott, mivel Whoopi nem helyesbítette azonnal a kijelentését, miszerint:


Több kollégája is neheztelt rá emiatt, és csalódottak voltak, amiért nem önként kért elnézést, hanem többszöri felszólításra cselekedett a The View következő adásában. Hiába teljesítette a csatorna követelését, ma mégis – igaz csak két hétre – felfüggesztették az állásából.