Előzékenyen nem bosszantaná fel a Microsoft

microsoft áruház
Hullámokban érkezik meg Windows 10-re a megújult Microsoft Áruház
Vágólapra másolva!
Tíz év után átgondoltabbá válhat a Windows gyári programboltjának működése.
Vágólapra másolva!

Sokak számára már alapvetően is aránylag stresszes feladat a windowsos számítógépek használata, mert attól kell félniük, hogy érthetetlen okból váratlanul tönkremennek valahogy, ráadásul segítség nélkül jó eséllyel megoldani sem tudják a gondot. Ennek fényében üdvözlendő volna, amennyiben a Microsoft némi előrelátással legalább az elkerülhető bosszantásoktól megkímélné a számítógépezőket.

Tíz év után csak sikerül megoldani, hogy ne zárja be használat közben az appokat a Microsoft Áruház Forrás: Origo

A napokban végre bejelentette az egyik ilyen gond felszámolását a vállalat, tíz évvel a Windows gyári programboltjának elérhetővé válását követően hamarosan végre megoldja, hogy Windows 10 és Windows 11 rendszereken az ne telepítsen frissítéseket az éppen használatban lévő alkalmazásokhoz.

Ilyenkor az jelenti a problémát, hogy a Microsoft Áruház a frissítés telepítése miatt erőszakosan leállítja és újraindítja a szoftvereket, így például megszakadhat zene- vagy filmszolgáltatásban a lejátszás, eltűnhet a chatappba vagy levelezőprogramba gépelt szöveg.

Akár adatvesztést is okozhat az átgondolatlan működés.

További érdekesség, hogy az illetékesek mindeközben a Microsoft Áruház működésének általános felgyorsításán is dolgoznak, ami szintén örömteli fejlemény.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!