Tovább tolja az összehajtható telefonokat a Samsung, két új készüléket mutatott be

samsung galaxy z fold4
Vágólapra másolva!
A Samsung eddig is elég alaposan büntetette a mezőnyt, ha összehajtható telefonokról volt szó, és úgy látszik, nem lassítanak. Két jól bevált sorozatukat, a Z Flipet és a Z Foldot vitték tovább, ezekből jelent meg most az új generáció.
Vágólapra másolva!

A Flip-sorozat lényege mindig is a kinézete volt, hiszen összecsukva nem csak egészen pici, de olyan, mint elegáns kis ékszeres doboz. A Samsung a Galaxy Z Flip4-nél alapvetően megmaradt a már jól bevált dizájnnál, de a zsanér keskenyebbé vált, élesebbek lettek rajta az élek a hátlap pedig fátyolos üveg, így egészen látványos készülékről beszélhetünk.

Forrás: Samsung

A Galaxy Z Flip4 szokás szerint keresztben hajtható össze, és a Samsung biztosított mindenkit, hogy a félig kihajtott állapotban működő FlexCam nem csak megmaradt, de tovább is fejlődött, így könnyedén a telefont valahova lerakva könnyedén készíthetők videók vagy csoportos szelfik. A Samsung együttműködött a Metával a fejlesztésben, így a FlexCamet elvileg ügyesen tudja használni a Facebook, az Instagram és a WhatsApp is.

A Gyorsfelvétel funkció a fedlapi kijelzőt használja, így innen is készíthetők fotók vagy videók a főkamerával, és hajlított módra váltás után megszakítás nélkül folytatódik a felvétel. A kamerák tekintetében egyébként is nagy előrelépést ígér a gyártó, leginkább a 65%-kal nagyobb fényerejű érzékelőnek köszönhetően.

Forrás: Samsung

Ami a technikát illeti, a Samsung a jelenlegi legerősebb, Snapdragon 8+ Gen 1-es processzort vetette be, ami mellé 3700 milliamperórás akkumulátor társul. Elérhető a gyorstöltés, amivel 30 perc alatt körülbelül 50%-ra lehet felrántani a töltöttséget.

A Galaxy Z Flip4 kétféle tárhellyel érhető el, és az árazás is ennek megfelelően alakul:

  • 128 gigabájt - 479 990 forint
  • 256 gigabájt - 490 990 forint

A multitaskingra feküdt rá a Galaxy Z Fold4

Nem változott sokat a Galaxy Z Fold4 lényege sem: ez továbbra is könyvszerűen nyitható, egy külső, valamint egy hatalmas belső, 7,6 hüvelykes, 120 hertzes képernyővel. Kinyitva tehát tulajdonképpen egy kisebb táblagéppel van dolgunk, ami ennek megfelelően nem csak tartalomfogyasztásra használható kiválóan, hanem munkára is.

Forrás: Samsung

A Galaxy Z Fold4 az első Samsung-telefon, ami már kifejezetten a hajtogatható, nagyképernyős telefonokra optimalizált Android 12L operációs rendszerrel érkezik, éppen ezért a multitasking frontján erősített leginkább a gyártó.

PC-szerű felületet ígér a Samsung ahol nagyon könnyedén nyithatók meg egymás mellett különböző alkalmazások. Felkészült a Google és a Microsoft is, így lehet például Chrome-ból vagy Gmailból linkeket, képeket és egyéb tartalmakat egyszerűen "átdobni" egymásba, a Microsoft esetében pedig a teljes Office-csomagot és az Outlookot is felkészítették a nagy képernyő és a multitasking kihasználására.

Forrás: Samsung

A Galaxy Z Fold4 esetében is Snapdragon 8+ Gen 1-es processzort vetett be a Samsing, a kijelzőket pedig Gorilla Glass Victus+ üveg végi (egyébként a Flip4 esetében is).

A Galaxy Z Fold4 háromféle tárhellyel került boltokba:

256 gigabájt - 779 990 forint
512 gigabájt - 839 990 forint
1 terabájt - 944 990 forint