Köddé váltak a rongyrázós kriptokölykök

Group of young adults on a night out. Clubbing City Break Bar Counter Leisure Activity Women Men Small Group Of People Group Of People Weekend Activities Double Date Celebration Flirting Nightlife Nightclub Color Image Entertainment Club 30-39 Years 20-29
Group of young adult enjoying their night out in a club.Toasting with drinks,laughing and having casual conversation. Two couples on a double date.
Vágólapra másolva!
Éveken át extrém pénzeket költöttek Miami felkapott szórakozóhelyein.
Vágólapra másolva!

Mindenhol érezteti magát a kriptovaluták piacának idén nyáron történt összeomlása, az abszurdan félremenedzselt FTX pénzváltó csődjét követően a Financial Times szerint még Miami éjszakai klubjait is megcsapta a kriptaüzlet irányából áradó bomlásszag. Florida legnépesebb városa az egyesült államokbeli kriptoközösség egyik gócpontjaként szolgált, odasereglettek élni és szórakozni a kisebb befektetésekből vagy startupok indításából egyik pillanatról a másikra rendkívül gazdaggá vált fiatalok.

Mindenki előtt próbáltak felvágni a kriptoüzletből hirtelen jött vagyonukkal a fiatalok Forrás: Getty Images/gilaxia/Gilaxia

A rendkívül színes éjszakai élettel rendelkező város divatos és drága éjszakai klubjait menedzselők szerint az egyik pillanatról a másikra jelentek meg a kriptoüzletből dúsgazdaggá vált fiatalok, és helyi mércével is extrém pénzeket kezdtek költeni, hogy felvágjanak mások előtt a vagyonukkal.

„Meg akarták mutatni, hogy határtalanul gazdagok. Előfordult, hogy 12 vagy 24 üveget rendeltek a létező legdrágább pezsgőkből, de az elfogyasztásuk helyett csak magukra locsolták azokat" – emlékezett vissza Andrea Vimercati, a Moxy Hotel ételekkel és italokkal foglalkozó vezetője.

A Financial Times szerint olyan esetek is voltak, mikor víz helyett pezsgővel töltették fel a medencéket, idegeneknek mutogatták a kriptopénztárcáik egyenlegét, vagy épp nagy mennyiségű készpénzt adtak 50 Cent rappernek, hogy koncert közben szórja a közönség közé.

A beszámoló szerint amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is tűntek az elmúlt időszakban Miami éjszakai életéből a fiatal kriptomilliomosok, az éjszakai klubok pedig siratják őket, hiszen

kimagaslóan jövedelmező üzlet volt a kiszolgálásuk.

Erősen kérdéses, hogy valaha visszatérnek-e, miután nem úgy tűnik, mintha csak átmeneti váltságot élne a kriptovaluták piaca.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!