Óriási káoszt okozott Angliában a havazás - videó

Vágólapra másolva!
Több repülőtéren, köztük a Heathrown is töröltek repülőjáratokat az országot sújtó havazás, jég és köd miatt - írta a BBC. Ugyanúgy fennakadások vannak az autós- és vonatközlekedésben is, írta a portál.
Vágólapra másolva!

Minden járatot felfüggesztettek az angliai Stansted repülőterén, valamint a Heathrow és a Gatwick is törölte vagy késleltette járatait, miután hó, jég és fagyos köd söpört végig az Egyesült Királyságon - írta az oldal.

Vasárnap több mint ötven járatot töröltek Heathrow-n, miután a köd miatt a légiforgalmi irányítás korlátozta az óránként leszálló és induló repülőgépek számát, ez a korlátozás hétfőn is érvényes, ami további fennakadásokat jelent.

Minden repülőjáratot töröltek a Stansted repülőtéren Forrás: Twitter

Néhány utas vasárnap arra panaszkodott, hogy a légitársaságok nem adtak tájékoztatást a járattörlésekről, mások azt mondták, hogy a jég miatt nem tudtak leszállni a repülőgépekről. A Stansted és a Gatwick nem tudta megmondani, hogy hétfőn törölnek-e járatokat.

Közúti és vasúti fennakadások

A heves havazás vasárnap sok közlekedési balesetet okozott az autópályákon és autóutakon, dugók alakultak ki, több autós az autójában rekedt, mások alig párszáz métert tudtak megtenni a hó és a jég miatt.

A vonatokon számos szolgáltató figyelmeztetett, hogy a járatok közlekedése hétfőn erősen korlátozott lesz. A Southeastern azt tweetelte, hogy

az emberek ne utazzanak, egyes járatokat felfüggesztettek, másokon pedig késések voltak.

A Thameslink azt közölte, hogy a hétvégi műszaki munkálatokhoz szükséges anyagok befagytak, ami azt jelenti, hogy a munkálatok befejezése hosszabb időt vesz igénybe, és hatással lesz egyes járatokra. A vonatok West Midlandsben is késésekkel küszködtek.

Az Egyesült Királyság meteorológiai hivatala közölte, hogy hétfő reggel 9 óráig érvényben marad a viharos időjárásra vonatkozó figyelmeztetés, amely a közúti közlekedésben késéseket, a vasúti és légi közlekedésben pedig késéseket vagy törléseket okozhat.

A meterológiai szolgálat jelentése szerint Északkelet-Skóciában akár -15 Celsius-fokig is csökkenhet a hőmérséklet az éjszaka folyamán.