Elérhető az Xboxok kibocsátástudatos módja

microsoft xbox series kontroller controller gamepad videojáték gaming gamer
Xbox Series kontroller
Vágólapra másolva!
Alapértelmezetten pedig alvás helyett mostantól kikapcsolnak a konzolok.
Vágólapra másolva!

Két energiatakarékossági és környezetkímélési funkcióval vált elérhetővé az Xbox One és az Xbox Series játékkonzolok februári rendszerfrissítése. A Microsoft szerint a konzolokat újonnan beállító felhasználók esetében a gépek az eddigi alvó mód helyett már alapértelmezetten teljes kikapcsolásra lesznek állítva, így a bekapcsolásukkor ugyan egy picivel többet kell majd várni a rendelkezésre állásukra, cserébe viszont nem használt állapotban akár 20× is kevesebbet fogyasztanak.

Xbox Series kontroller Forrás: AlteredSnaps / Pexels

A másik nagy fejlesztés csak nem részletezett földrajzi helyeken érhető el, az Xboxok mostantól kezdve olyan időszakokra próbálják ütemezni a frissítések automatikus letöltését, mikor a legzöldebb forrásokból származik a hálózati áram. Ehhez természetesen adatokra van szükség az éppen elérhető energiamixről, így erősen korlátozott a funkció működése.

A Microsoft szerint kettő darab teljes leállításra átkapcsolt konzol egy év alatt annyi szén-dioxid-kibocsátást spórol meg, mint amennyit egy frissen ültetett fa tíz év alatt képes megkötni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!