Fenntarthatósági jelentést tett közzé a Debrecenben is jelen lévő nemzetközi cég

A Vitesco Technologies debreceni gyára
Vágólapra másolva!
A Vitesco Technologies, a fenntartható mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák vezető nemzetközi gyártója bemutatta legújabb fenntarthatósági jelentését.
Vágólapra másolva!

Ez az első olyan riport, amelyben klíma-előrejelzések is szerepelnek – ezek „Az éghajlatváltozással kapcsolatos pénzügyi közzétételekkel foglalkozó munkacsoport" (TCFD) ajánlására kerültek bele a jelentésbe. A vállalat így áttekintést kap az éghajlattal kapcsolatos összes kulcsfontosságú lehetőségről és kockázatról saját üzleti tevékenységein belül. A jelentés már online is elérhető, írták a közleményben.

A klímabarát hajtástechnológiákra való szisztematikus összpontosítással a tiszta mobilitás a vállalati stratégia szerves részét képezi. A vállalat célja az, hogy 2030-ig mintegy 10-12 milliárd eurós forgalmat érjen el az elektromos és elektrifikációs megoldásokkal. A 2022-es 1,1 milliárd eurós összértékesítéssel és az elektrifikáció területén beérkező nagyszámú megrendeléssel a vállalatnak minden reménye meg van arra, hogy 2026-ra az 5 milliárd eurót meghaladó célját is elérje.

A Vitesco Technologies debreceni gyára Forrás: Vitesco Technologies

A Vitesco Technologies fenntarthatósági programjának másik kiemelt területe a klímavédelem: a vállalat azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy legkésőbb 2040-re a teljes értékláncát karbonsemlegessé teszi.

Ez magában foglalja a társaság saját folyamatain túlmutató valamennyi üzleti tevékenységet is – például a termelési anyagok beszerzését, a nyersanyagok kitermelését vagy a termékek felhasználását. A vállalat már most is arra törekszik, hogy saját működése 2030-ra teljesen szén-dioxid-semleges legyen. Az erőforrás-hatékonyság és a körforgásos gazdaság tekintetében a Vitesco Technologies célja, hogy 2030-ra 95 százalékos hulladékhasznosítási kvótát érjen el.

A felelős beszerzés és partnerkapcsolatok fókuszterület egyik legfontosabb célkitűzését még ebben az évben el kell érnie a cégnek, miután kivétel nélkül minden stratégiai beszállító aláírta az Üzleti Partnerek Magatartási Kódexét. Ezzel megerősítették a Vitesco Technologies kulcsfontosságú emberi jogi és etikai elveit.

A tisztességes munkakörülmények és a vállalaton belüli sokszínűség tekintetében a központi mutató a nők vezetői pozíciókban betöltött aránya. Itt a vállalat növelte stratégiai célértékét: ez az arány 2026-ra 21 százalékra emelkedik. A munkahelyi egészségvédelem és biztonság kapcsán ugyancsak kitűzték a 2026-os célokat: a 2021-es 1,9 és a 2022-es 1,7 után az egymillió ledolgozott órára jutó balesetek számát legfeljebb 1,4-re kell csökkenteni.

A Vitesco Technologies debreceni gyára Forrás: Vitesco

A fenntarthatósági jelentés emellett más releváns témákról, például a műszaki megfelelésről is széles körű információkat tartalmaz.