Rejtett kamerás felvétel buktatta le az amerikaiak háborús összeesküvését - videó

Blackrock Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Ukrajna jót tesz az üzletnek, ugye tudod? – mondja egy most nyilvánosságra hozott rejtett kamerás felvételen a BlackRock nevezetű amerikai befektetési társaság, a világ legnagyobb vagyonkezelő társaságának egyik toborzója. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és a BlackRock vezetése az elmúlt hónapokban folyamatosan tárgyaltak az ország újjáépítéséről. A legutóbbi egyeztetésen arról állapodtak meg, hogy a BlackRock és a JPMorgan Chase is segít az ukrán kormánynak létrehozni egy újjáépítési bankot.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaság beszámolója szerint a BlackRock és a JPMorgan Chase is segít az ukrán kormánynak létrehozni egy újjáépítési bankot, amely közpénzből finanszírozna olyan beruházásokat, amelyek később több száz milliárd dollárnyi magántőkét is bevonhatnának.

A BlackRock alelnöke, Philipp Hildebrand a Financial Timesnak elmondta, hogy számos jelenlegi hosszú távú kihívás legjobban kevert (értsd állami és magán) finanszírozással oldható meg, és ez is ilyen. Ezért olyan eszközökre van szükség, amelyek képesek a szükséges léptékben mozgósítani a tőkét.

A VG azt írja,

a Világbank márciusi becslése szerint Ukrajnának 411 milliárd dollárra lenne szüksége a háború utáni újjáépítéshez, ám ez az összeg azóta valószínűleg még magasabb lett például a kahovkai gát pusztulása miatt.

A BlackRock ma egy nemzetközileg aktív, New York-i székhelyű amerikai befektetési társaság, a világ legnagyobb vagyonkezelője. 2022 december végén a vállalat megállapodást kötött Ukrajnában, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Larry Fink BlackRock-vezérigazgató ugyanis megegyeztek az Ukrajna újjáépítésébe történő beruházások összehangolásáról – azaz a következő időszakban az összes potenciális befektető és a háborúban álló ország újjáépítésében résztvevő munkájának koordinálására fókuszálnak majd, és „a befektetéseket Ukrajna legrelevánsabb és leghatásosabb gazdasági ágazataiba irányítják".

A BlackRock Financial Markets Advisory és az ukrán gazdasági minisztérium már novemberben egyetértési nyilatkozatot írt alá, miután Fink és Zelenszkij ezt megelőzően, szeptemberben tárgyalást folytatott állami és magánbefektetések Ukrajnába való tereléséről.

Most az O'Keefe Media Group egy új, rejtett kamerás felvételt tett közzé, arról, hogy miként is működik a BlackRock.

A felvételen Serge Varlay, a BlackRock egyik toborzója elmondja, a vállalat hogyan képes "irányítani a világot". A felvételeket több New York-i találkozó során rögzítette az OMG egyik beépített újságírója.

Varlay elmondta, hogy a BlackRock világszerte 20 ezer milliárd dollárt kezel. Szerinte "ezek felfoghatatlan számok".

Varlay beszél a felvételen korrupcióról is, elmondta hogy "ha van 10 ezer dollárod, meg tudsz vásárolni egy amerikai szenátort".

- mondta.

Varlay nem áll meg itt, tovább folytatja, hogy leírja, mit gondolnak a szakmájában dolgozók a háború tragédiájáról, szerinte ez "kurvára jót tesz az üzletnek".

– fogalmazott.