Eldöntötte a Sony, hogy kiszáll-e a mobilpiacról

Sony Xperia 1 V
Vágólapra másolva!
A Qualcomm árulkodott, hogy mi lesz a sorsa a Sony Xperia mobiloknak.
Vágólapra másolva!

A Sony mindig is képes volt kiemelkedően jó mobilokat gyártani, az utóbbi években azonban a bejelentés után csak későn jelentek meg ezek, és mindig volt valamilyen fájó hibájuk, még a csúcskategóriában is. A legnagyobb gondja persze az a gyártónak, hogy elég kevesen vesznek ma már Xperia modelleket, így aztán az évek során a Sony kínálata is leépült, és újra és újra előkerül a kérdés, leírják-e a veszteségeket, és sok riválishoz hasonlóan (lásd LG) kiszállnak-e végleg az okostelefon-piacról.

Sony Xperia 1 V Forrás: CNET

A válasz egyelőre az, hogy nem. A Qualcomm maga árulta el, hogy a Sony a következő években továbbra is gyárt majd androidos mobilokat. A két fél kiterjesztette a Snapdragon platformra vonatkozó együttműködést, ez a prémium, a csúcs és a közép szintű kategóriákat érinti.

Nagyon úgy fest, hogy a Sony a jelenlegi stratégiáját viszi tovább, belépőszintű modellt pedig a jövőben sem kínál majd. A Sony szerint egyébként az Xperia 1 V-öt jól fogadták a vevők, és figyelembe veszik a visszajelzéseiket, hogy az elvárásaikkal összhangban végezzék a fejlesztéseket.