Terrorhullám fenyegeti Európát - videó

demonstration TOPSHOTS Horizontal
Demonstrators in support of Palestinians wave Palestinian flags during a protest in Toronto, Ontario, Canada, on October 9, 2023. Israel imposed a total siege on the Gaza Strip Monday and cut off the water supply as it kept bombing targets in the crowded Palestinian enclave in response to the Hamas surprise assault it has likened to the 9/11 attacks. Reeling from the Islamist group's unprecedented ground, air and sea attacks, Israel has counted more than 700 dead and launched a withering barrage of strikes on Gaza that have raised the death toll there to 560 people. (Photo by Cole BURSTON / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2015-ös támadásokhoz hasonló tragédiákra kell felkészülni Európában a terrorpárti tüntetések betiltása nyomán - erről ír a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Riportot jelentetett meg a Magyar Nemzet, amiben arról írnak, hogy

antiszemita támadásokra készülnek Európa nagyvárosaiban.

Az újabb terrorhullám apropóját ezúttal az izraeli háború szolgáltatja, ahogy az Origo is beszámolt róla,

a háború kitörését követően terrorpárti tüntetéseket tartottak Európában és szerte a nyugati világban.

Sydney-ben az arab hátterű tüntetők az 1940-es éveket is megszégyenítő jelszavakat skandáltak.

- üvöltötték több ezren Ausztráliában.

A közösségi oldalakra már temérdek videófelvételt feltöltöttek a felhasználók, köztük olyanokat is, melyeken az erőszakos jeleneteket örökítették meg.

A hétvégére is tüntetők ezreit várják a szervezők Európa-szerte.

Várhatóan több ezren vonulnak fel London utcáin szombaton egy palesztinbarát tüntetés keretében. A brit hatóságok azonban közölték, akik a kijelölt útvonalról letérnek, azokat letartóztatják. Szintén bűncseleményként fogják kezelni a Hamász vagy más tiltott szervezetek zászlóinak lengetését. Jonathan Hall KC ügyvéd a BBC brit közszolgálati médiának figyelmeztetett,

az elmúlt napokban lezajlott tüntetéseken többször elhangzottak olyan beszédek, melyekben a terrorizmus dicsőítéséről volt szó.

Miközben múlt szombaton a Hamász megindította támadását Izrael ellen, 2015 után újfent kivillant a tömeges migráció méregfoga, amiért kisstílű baloldali politikusok új szavazóbázis reményében az európai kultúrától teljesen idegen vallási és etnikai hátterű emberek millióit engedték be Európába:

az európai zsidó közösségek szinte azonnal veszélybe kerültek, nyolcvan évvel a holokauszt után.

egy madridi zsinagógát már múlt héten támadás ért: „Szabad Palesztina" – írták fel az elkövetők az épület falára, a felirat mellé egy áthúzott Dávid-csillag is került. A spanyol hatóságok további támadásoktól tartva megerősítették a zsidó közösségek és intézményeik védelmét, emellett a belügyminisztérium a terrorellenes riasztást is négyesről ötös fokozatra emelte.

Nagy a készültség Franciaországban is, miután pénteken egy arras-i gimnáziumban egy iszlamista halálra késelt egy tanárnőt és másik két embert megsebesített, a legmagasabb szintű terrorkészültséget vezették be az országban.

@potionmagicofficiel

♬ son original - #donlolo95

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök pedig arról számolt be, az országban egy másik támadást is meghiúsítottak a hatóságok, több ezer rendőr lepi el a francia városokat, egy héttel az izraeli háború kitörése után újabb felvonulásokra számítanak a hatóságok.