Összeveszett az elnökkel, elhagyta az UEFA-t a legendás focista

Torino FC v AC Milan - Serie A Sports News General News Action Sport Soccer Match GAME TEAM Torino v Milan Serie A Torino Torino Match Olimpic Stadium of Turin
Zvonimir Boban during Serie A match between Torino v Milan, in Turin, on September 26, 2019 (Photo by Loris Roselli).
Vágólapra másolva!
A horvátok legendás futballistája, Zvonimir Boban nézeteltérésbe keveredett az UEFA-elnökével, Aleksander Ceferinnel, ezért lemondott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél betöltött posztjáról.

Három év után hagyta ott az UEFA-t az AC Milan Bajnokok Ligája-győztes legendája, ugyanis a szervetetet irányító elnök, Aleksander Ceferin döntéseivel és reformjaival nem értett egyet. A szövetség első embere 2016 óta immár harmadik ciklusát tölti az elnöki székben, ám 2027 után is hivatalában maradna annak a szabálynak a megváltoztatásával, amelyet annak idején éppen az ő javaslatára fogadott el a közgyűlés.

Zvonimir Boban lemondott az UEFA-nál betöltött tisztségéről Forrás: NurPhoto/Loris Roselli/NurPhoto/Loris Roselli

"Ugyan hangot adtam aggodalmaimnak és elmondtam, hogy nem értek egyet,

és a személyes ambícióit igyekszik megvalósítani" - idézte a Nemzeti Sport Zvonimir Boban szavait.

"Én is tudom, hogy semmi sem ideális, és bizonyos helyzetekben valóban fontos, hogy kompromisszumokat tudjunk kötni. A mostani irányvonal viszont szembemegy az elveimmel és az általam vallott értékekkel, így ebben nem tudok részt venni" - indokolta döntését az egykori 51-szeres horvát válogatott futballista.