Óriási szenzáció lehet az iOS 18

mobilozás zenehallgatás okostelefon smarthone music iphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Minden idők legnagyobb jelentőségű rendszerfrissítésének bizonyulhat.
Vágólapra másolva!

Komoly változások várhatóak idén az Apple okostelefonjainak háza táján, az európai mobilozók számára március elején befutó iOS 17.4 ugyan érdemi előrelépéseket hoz majd, ám az ősszel érkező iOS 18 lehet az igazi szenzáció, állítják a Bloombergnél dolgozó Mark Gurman újságíró belsős forrásai.

A kép csak illusztráció Forrás: Michael Burrows / Pexels

A részletek egyelőre nem világosak, azonban a források szerint az iOS 18 lesz a mobilos operációs rendszer történetének egyik legnagyobb, hacsak nem a legnagyobb változásokat hozó frissítése, potenciálisan az első iPhone megjelenése óta nem látott jelentőségű újdonságokra kell számítani.

Jelenleg csak annyi biztos, hogy az iOS 18-tól kezdve mutatkoznak majd be az operációs rendszer első mesterséges intelligencia által hajtott funkciói, bár a források szerint ezek várhatóan nem lesznek elérhetőek a kiadásának napjától fogva, az év végétől kezdhetnek majd csorogni a további frissítésekben. Az eddigi pletykák arról szóltak, hogy többek közt a Siri, a Jegyzetek, továbbá az Üzenetek kapnak majd generatív MI-s újdonságokat.

Végül biztos és hivatalos, hogy az iOS 18-tól érkezik meg az RCS üzenetküldési technológia az iPhone-okra, így lehetőség nyílik majd az Üzenetek alkalmazáson keresztül a chatappokban megszokott funkciók mellett csevegni az androidosokkal.

Az Apple többi rendszerével együtt az iOS 18 is a nyár eleji WWDC fejlesztői konferencián mutatkozhat be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!