Az új fejlesztésű MG4 Electric nem csak a nemrég visszatért márka első, valóban korszerű modellje Magyarországon, hanem egyben az első tisztán elektromos is. Nagyjából ugyanazt tudja, mint a Volkswagen ID.3, de 30 százalékkal olcsóbb.

A magyar bemutatót az AMTS-en tartották. Kattintson a képre, galéria nyílik!Fotó: Polyák Attila - Origo

Az alsó-középkategóriás, nem SUV-jellegű villanyautó három változatban létezik: a belépő szintű modell a Family, amelynek a teljes töltést is tartósan bíró lítium-vasfosztfát akkumulátora 51 kWh-s, a hátsó kerekeket hajtó far-villanymotorja pedig 170 lóerős. Ennek a 350 km hatótávolságú (WLTP ciklus) verziónak az alapára 12,9 millió forint a márciusi piaci bevezetéskor, ami a 4,75 millió forinttal kevesebb a hasonló tudású Renault Mégane E-Tech Electric és 6,3 millióval a Volkswagen ID.3-as áránál.

Ennyi pénzért senki nem kínál ilyen teljesítményt, helykínálatot és hatótávotFotó: Polyák Attila - Origo

A 450 km hatótávú, 14,4 millió forintba kerülő Comfort és az egyelőre még nem beárazott, 435 km hatótávú Luxury viszont már egyaránt 64 kWh-s lítium-ion akkumulátort és 204 lóerős villanymotort kap, utóbbiban alapáras a hőszivattyú is, amely csökkenti a klímaberendezés energiafogyasztását. Érdekes, hogy ezek az erősebb változatok a nagyobb kapacitású akkumulátor ellenére csak 30 kilóval nehezebbek az alapváltozatnál (1685 kg), mégis rosszabbul gyorsulnak fel 0-100 km/h-ra (7,9 vs. 7,7 mp).

Modern, sportos dizájn

A feltűnő, élesen vágott LED fényszórók és a megdöntött függőleges irányjelzők egyedi megjelenést kölcsönöznek az MG4 Electric-nekForrás: MG Motor

Az MG4 Electric ügyes formája a sanghaji SAIC Motor Design Center, a londoni Advanced Design Studio és a szintén brit fővárosban található Royal College of Art globális fejlesztésének eredménye. 4287 mm hosszú, 1836 mm széles és mindössze 1504 mm magas a karosszéria, vagyis 2,6 centivel hosszabb, 2,7 centivel szélesebb és 6,4 centivel alacsonyabb, mint legnagyobb ellenfeléé, a 19,2 millió forinttól kapható Volkswagen ID.3-asé.

A fényszórók formája visszaköszön a 172 LED-et tartalmazó hátsó lámpában is, amely a far teljes szélességében végighúzódikForrás: MG Motor

A tengelytávja viszont 6,5 centivel rövidebb, ezért a hátsó helykínálat is jóval szűkösebb, de ez olyan, mintha valaki arra panaszkodna, hogy alacsonyabb LeBron James kosárlabdázónál. 

A Luxury felszereltséghez kéttónusú, világos kárpitozás is elérhető, az ülések azonban az alapváltozatban is kényelmesekForrás: MG Motor

Minimalista stílusban tervezték a kabint, az ID.3-ashoz hasonlóan a vezető előtt csak egy kisméretű, 7 colos kijelző található, a legszükségesebb adatokkal. Ötletes a menetirány-választó forgótárcsát tartalmazó középkonzol lebegő kialakítása, ami több helyet biztosít a két ülés között, a szintén lebegő érintőképernyő 10,25 colos.

Modern vezetői környezet meglepően jó anyagminőséggel párosítvaForrás: MG Motor

A hatszögletű, kétküllős kormánykerék magassága és mélysége is állítható, a Comfort verziótól bőrbevonattal készül, és a Luxury változatban pedig fűthető is, hasonlóan az elektromosan állítható első ülésekhez.

A 350 literes csomagtartó 35 literrel kisebb az ID.3-asénál, de így is hozza a kompakt autók átlagátForrás: MG Motor

Az AMTS-en tartott bemutatón alkalmam volt beülni az autóba, így kiderült, hogy sokkal jobb az anyagminőség, mint a többi MG modellben, például a műszerfal teljes felső része puha, habosított bevonatot kapott, de a gyakran érintett műanyag felületek is kellemes tapintásúak. Csak alul használtak olcsó, karcolódásra hajlamos, kemény műanyagokat, például a két első ülés közötti tárolórekeszeknél, de ez az kedvező ár ismeretében bőven megbocsátható.

Kategóriájában a legvékonyabb akkumulátor

A kéttónusú tető izgalmas formájú, kétszárnyú tetőspoilerré alakul át hátrafelé, optikailag kiterjesztve az autó felső részét és javítva az aerodinamikátForrás: MG Motor

Egy innovatív akkumulátornak köszönhető, hogy az MG4 Electric dinamikus megjelenésű, alacsony építésű lehetett: a fektetve elhelyezett cellák magassága mindössze 110 mm, ami 12-vel kisebb a Tesla Model 3, és 30-cal a Volkswagen ID.3-as akku-magasságánál. Ez teszi lehetővé a többi villanyautóhoz képest a nagyobb belmagasságot, vagy azonos belmagasság mellett a kevésbé magas karosszériát. Egyébként az MG tulajdonosa, a kínai SAIC Motor által kifejlesztett moduláris, skálázható MSP platform bármilyen, 2650 és 3100 mm közötti tengelytávú villanyautó alapjának alkalmas.

Minden változat végsebessége 160 km/hForrás: MG Motor

Az MG4 Electric Standard váltóáramú (AC) töltési teljesítménye nyilvános töltőponton 6,6 kW, míg az akkumulátor egyenárammal (DC) akár 117 kW-os sebességgel is gyorstölthető, így 40 perc alatt 10-80 százalékra lehet hozni. A Comfort és Luxury modellekhez már alapfelszereltség a 11 kW-os beépített töltő, a 135 kW-os villámtöltéssel pedig 35 perc alatt 10-ről 80 százalékosra gyorstölthető az akku. Mindhárom változat motorja 250 Nm maximális nyomatékú, a vontatható tömeg egyaránt 500 kg.

Állítólag még vezetni is jó

A légellenállási együttható 0,27 és 0,287 között van, részben köszönhetően az aktív hűtőrácsnak (Comfort-tól). Ha kevesebb hűtőlevegőre van szükség, lezáródik a levegőbemenetet, ami akár 10 százalékkal növeli a hatótávolságotForrás: MG Motor

Az alacsony tömegközéppont és karosszériamagasság, a hátul elhelyezett motor, a hátsókerék-hajtás, az igényes, ötlengőkaros, független hátsó futómű, valamint a kiegyensúlyozott, 50:50 százalékos súlyelosztás révén az MG4 állítólag a kompakt kategória egyik legjobb útfekvésével és vezetési élményével rendelkezik, amit a nyugat-európai lapokban megnyert összehasonlító tesztek sokasága is igazolni látszik.

135 kW-os egyenáramú villámtöltővel nagyjából 10 perc kell 100 km hatótáv nyeréséhezForrás: MG Motor

A Bosch-tól beszerzett sebességfüggő elektromos szervokormány városban könnyű, nagy sebességnél felkeményedik, de a rásegítés mértéke a választott üzemmódtól (Comfort, Normal és Sport) is függ. Mivel elöl nincs hajtás, az első kerekeket a szokásosnál jobban el lehet fordítani, aminek köszönhetően a fordulókör átmérője mindössze 10,6 méter. A többféle erősségű fékenergia-visszatáplálásra képes, négy tárcsafékkel ellátott Continental fékrendszerrel a fékút 100 km/h-ról kevesebb, mint 37 méter. Akár powerbankként is használható az akkumulátor, adapterkábellel, legfeljebb 2,2 kW teljesítménnyel elláthatja energiával a külső eszközöket, például elektromos kerékpárokat, rollereket, vagy akár egy másik villanyautót is.

Mi várható az MG-től még a közeljövőben?

A többi MG-hez hasonlóan az MG4 Electric-re is 7 év/100 ezer km garanciát vállal az importőr, amely évi 300 darab eladását tervezi Magyarországon az újdonságból. Jelenleg 60 autóból áll a készlet, de újabb 50 darab már hajózik Európa felé.

Jó eséllyel a Cyberster lesz az első nagy sorozatban gyártott roadster villanyautóForrás: MG Motor

Az MG4 Electric az új, moduláris MSP villanyautó-platformon alapuló modellek közül az első, de 2025-ig még számos új MG villanyautó épül majd erre, többek között egy olcsó miniautó, egy kisteherautó, több SUV és az MG F nyitott sportautó még idén érkező utóda, a Cyberster is, amellyel méltó módon szeretné megünnepelni a 100. születésnapját az immár 18 éve kínai kezekben lévő brit márka. 

MG5, az első elektromos kombiForrás: MG Motor

De még ennél is hamarabb érkezik majd Magyarországra a korábbi fejlesztésű, nem MSP-alapú, taxisoknak is ideális MG5, ami a piac első tisztán elektromos kombija lesz.