Volt már, akinek ilyenért örökre elvették a jogosítványát, ez a büntetőfékezés két év eltiltást ért - videó

büntet
Vágólapra másolva!
Elítélték azt a sofőrt, aki az Egér úton büntetőfékezéssel okozott balesetet.
Vágólapra másolva!

Egy férfi még 2020. augusztus 22-én érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett a XI. kerületi Egér úton a belső sávban, a megengedett 70 helyett kb. 85 km/h-s sebességgel. Egy vele azonos irányban közlekedő másik sofőr - az irányjelzőt szabályosan használva - a külső sávból sávváltás után elé került.

A férfi a közlekedési helyzet miatt ingerült lett, mutogatni kezdett, majd gyorsított, végül az autóját egy hirtelen mozdulattal jobbra kormányozva bevágott a másik autó elé, és büntetőfékezett.

A vétlen autós próbálta elkerülni az ütközést, eközben nekiütközött egy belső sávban szabályosan haladó autónak. A vádlott a másik két autó ütközését észlelte ugyan, de nem állt meg, hanem

feltartott hüvelykujját mutatva elhajtott.

A két autóban több mint másfél millió forintos kár keletkezett.

Az ügyben most született ítélet, miután az ügyészség közúti veszélyeztetéssel, valamint kétrendbeli rongálással vádolta a férfit. A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki: egy év hat hónap, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Noha itthon volt már arra példa, hogy büntetőfékezésért örökre elvették az elkövetők jogosítványát, az Egér úti baleset okozóját két évre tiltották el a vezetéstől. Az ítélet nem jogerős.