Vágólapra másolva!
Még több mint egy év van hátra a Csillagok háborúja harmadik epizódjának premierjéig. Néhány részlet azonban már most kiderült a film cselekményével kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Az immár hatrészesre bővült Csillagok háborúja rajongói már minden valószínűség vadkempingezéssel és túlélőtanfolyammal készülnek a jövő májusi premierre, amikor világszerte kígyózó sorok állnak majd a mozik pénztárai előtt, s sokan már napokkal előbb bebiztosítják a helyüket a sorban, hogy hozzájuthassanak a kultikus sci-fi szextett utolsó epizódjára szóló belépőjegyhez.

George Lucas ennek fényében úgy döntött, enyhíti egy kicsit a lézerkardokra és jedikre áhítozó rajongók felfokozott kíváncsiságát, s a Csillagok háborúja hivatalos weboldalán közzétett egy rövid összefoglalót a harmadik epizód várható történetéről.

"Három hosszú év kegyetlen háborúskodása után a Klón-háború a végéhez közeledik" - olvasható a www.starwars.com oldalon. "A Jedi-tanács elküldi Obi-Wan Kenobit, hogy állítsa törvény elé a szeparatista droid sereg vezetőjét. Eközben a Coruscanton Palpatine kancellár hatalomra került. Nagyszabású politikai manővereivel a háború által megtépázott Köztársaságot átalakította a hatalmas Galaktikus Birodalommá. A hataloméhes kancellár legközelebbi bizalmasának, Anakin Skywalkernek felfedi az Erő valódi természetét, s megpróbálja őt a sötét oldalra csábítani."

Sikeres lesz-e Palpatine gonosz terve? Elnyeli-e Anakint a sötét oldal hatalma? Többek között ezek a kérdések kerülnek majd megválaszolásra májusban - s ne feledkezzünk el Amidaláról sem, aki már a szíve alatt hordozza gyermekeit Luke-ot és Leiát - hacsak addig ki nem szivárog még több féltve őrzött titok George Lucas boszorkánykonyhájáról, mint az történt már az első és a második epizód esetében is.