Tom Holland angol színész fogja alakítani Fred Astaire-t a Sony új életrajzi filmjében.

Fred Astaire (1899. május 10. – 1987. június 22.) minden idők legnagyobb mozis táncosa volt. Hét évtizedes karrierje során nagy sikerű filmekben, valamint a Broadway és a West End színpadain volt látható. Számos kiemelkedő alakítást nyújtott Ginger Rogers oldalán, például a Frakkban és klakkban és az Egymásnak születtünk című musicalekben.

Az amerikai filmintézet által összeállított, minden idők legnagyobb klasszikus hollywoodi sztárjait felsoroló listáján Astaire az ötödik helyen szerepel.

Életét már sokszor meg szerették volna filmesíteni, de amíg élt ezeket az ajánlatokat mindig elutasította: Bármennyivel is kínáltak – ahogy kínálnak most is –, nem adom el magam. – nyilatkozta. Sőt, végrendelete tartalmazott egy záradékot, melyben azt kérte, soha ne készüljön filmváltozat életéből, mert nem szerette volna, hogy félreértelmezzék életét – a Sony most mégis filmet készít a legendás táncosról, akiről a másik filmes tánclegenda, Gene Kelly egyszer azt mondta: „a tánc története a filmvásznon Astaire-rel kezdődik".

A Sony Astaire szerepére a Pókember-filmek 25 éves sztárját kérte fel.

Fred Astaire-t fogom játszani. A forgatókönyv egy hete készült el, de még nem olvastam"
– nyilatkozta Tom Holland legutóbbi filmje, a Pókember: Nincs hazaút fotózásán.

Hollandnak ez a harmadik Pókember-filmje, várhatóan december közepétől lesz látható a magyar mozikban.