Ötezerig megy az OTP, mégsem érdemes venni?

Vágólapra másolva!
A sok csökkentés után ezúttal megemelte egy nagy befektetési bank az OTP részvényekre adott célárfolyamát. A Goldman Sachs szerint a magyar bankrészvény 5 000 forint felé tart, ennek ellenére mégsem ajánlják vételre, csak tartásra.
Vágólapra másolva!

Újabb nagy globális bankház adott ki elemzést a legnagyobb magyar bank, az OTP részvényeiről ma hajnalban. A világ egyik legbefolyásosabb brókercége, a Goldman Sachs szakértői azt számolták ki, hogy az OTP részvényeinek 5 000 forint lesz a közeljövőben az elméleti értéke, amely nagyon komoly, 29 százalékos felértékelődési potenciált jelent a részvény tegnapi 3 870 forintos záró árfolyamához képest. Eddig csak 4 800 forint volt az OTP részvények célárfolyama a Goldmannál.

Az elméleti árfolyamhoz képest számolt jelentős emelkedési tartalékból joggal gondolhatnánk azt, hogy az OTP részvényeit érdemes vásárolni, ám a Goldman Sachs elemzésében mégsem "Vétel" az ajánlás, a szakértők csak "Tartás"-ra javasolják a papírokat.

Mint ismeretes, az elmúlt napokban és hetekben több brókercég is változtatott az OTP részvényeire adott célárfolyamán (például a Merrill Lynch és a Keefe, Bruyette and Woods), de többnyire inkább csökkentették azt, mivel a magyar bank számára komoly kihívást jelent, hogy a legfrissebb hírek szerint a hatalmas magyarországi bankadó már sohasem szűnik meg. Korábban azzal számolt a kormány, s így a szakértők is, hogy 1-2 éven belül véget érhet a bankok sarcolása hazánkban.