Magyar startup robbant be a sportszergyártók közé

gyerek bicikli
Boy sitting on balance bike in front of mountain, Draper cycle park, Missoula, Montana, USA
Vágólapra másolva!
Hogyan állítsuk meg a kisgyerek biciklijét, ha túl távolra merészkedett és baleset fenyegeti? Erre nyújt megoldást a magyar fejlesztésű gyermekbiciklifék, a MiniBrake, amely nemzetközi megállapodásnak köszönhetően legkésőbb jövőre már a sportszeráruházakban is megjelenik külföldön is.
Vágólapra másolva!

A MiniBrake innovatív, távvezérlésű biciklifék, amely a szülők kezébe adja a kontrollt a gyermek kerékpárja felett, így akár 50 méterről, biztonságos fékezéssel megállítható a kicsik biciklije.

A 2013-ban három egyetemista, Bognár Dániel, Szesztay Péter és Szirtes Marcell által alapított cég célja az volt, hogy kilépjen a nemzetközi piacra.

2014-ben, a jelenleg a GB & Partners által kezelt Prosperitas Proseed Közös Magvető Kockázati Tőkealap meglátta a lehetőséget az ötletben.

Az Alapkezelő szakmai támogatásával kialakított stratégia eredményre vezetett, hiszen legkésőbb 2018-ban, a globális piacokon is megjelenik a termék.

Biztonsági fék a gyerekbiciklin, amit távolból a szülő működtet Forrás: Image Source/© Cultura, all rights reserved./Mike Tittel

Egy ír székhelyű – gyermek sportszergyártó – vállalat látott fantáziát a magyar találmányban. Hosszas tárgyalások után sikerült szerződést kötni, így az ír cég saját értékesítési hálózatába integrálva forgalmazza majd a magyar terméket.

"Több éves, kitartó munka eredménye a megállapodás, amelynek köszönhetően elértük kitűzött célunkat: a világ bármely pontján ott lesz a MiniBrake.

biztosítva ezzel megannyi gyermek biztonságos közlekedését. Itt azonban nem állunk meg, már újabb ötleteken dolgozunk." – emelte ki Szirtes Marcell, a MiniBrake egyik alapítója.