Európában is egyedülálló térkőgyárat adnak át Biharkeresztesen

Biharkeresztes, térkőgyár
Vágólapra másolva!
Jelentős fejlesztéseket hajtanak végre a biharkeresztesi ipari park területén. A tavaly nyáron felépült és már működő térkőgyárat ünnepélyes keretek között adják át. A gyár mind méreteit, mind technológiai fejlettségét tekintve egyedülálló Európában. A további fejlesztések keretében egy térkőnemesítő üzem, egy előre gyártott építőelemeket előállító üzem felépítésére is sor kerül.
Vágólapra másolva!
Európában is egyedülálló a biharkeresztesi gyár Forrás: Origo

A tervek szerint folynak a munkálatok a biharkeresztesi ipari park területén.

A 2018 első negyedévében már üzemképes állapotában felépült, azóta is folyamatosan termelő

térkőgyárat ünnepélyes keretek között adják át. Az ünnepséget Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere nyitja majd meg.

A VIASTEIN Kft. - a BAYER CONSTRUCT Zrt-vel együttműködésben további fejlesztéseket is végrehajt.

A fejlesztések második ütemében egy térkőnemesítő üzem felépítésére kerül sor, a harmadik fejlesztési periódusban pedig egy előre gyártott építőelemeket előállító üzem létrehozása a cél.

A megnyitó ünnepségen a harmadik beruházási ütem alapkőletételére is sor kerül. A beruházások a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.

A VIASTEIN Kft. 2010-ben alakult, a 100%-ban magyar tulajdonú BAYER CONSTRUCT cégcsoport tagjaként.

A térkőgyár csarnoképületében térkövek, szegélyek, blokkok, illetve nagyméretű lapok, kétrétegű vagy homogén szerkezetű termelése folyik. Maximális éves kapacitása 900.000. nm. Az épületben folyamatos a termelés, az értékesítés sikeresen elindult.

A második fejlesztési periódusban a cél, egy térkövek és blokkok nemesítésére, felületkezelésére szolgáló új üzem kialakítása. A betontermékek öregbítése, felületkezelése által, a kövek műszaki tartalmának, fizikai tulajdonságainak és küllemének megváltoztatásával jelentős minőség-, és értéknövelés érhető el. Ennek eredményeképp prémium kategóriás, exkluzív térkövek, blokkok jönnek létre, külsejüket tekintve pedig rusztikus, természetes hatásúak.

A technológiai sornak egy 1000 m2-es üzemépület ad helyet. Az üzemi termelés elindítása a tervek szerint 2018 nyarán várható.

Térkőgyár Forrás: Conne van d Grachten [email protected]+491714819360/Conne Van D Grachten

A harmadik beruházási ütem keretében

ipari létesítmények, irodaházak, lakóházak, fal-, födém-, lépcső- és egyéb tartószerkezeteinek világszínvonalú előregyártását szolgáló új üzem épül.

Az előszerelt termékek segítségével készülő épületek felállítása extrém gyorsasággal kivitelezhető. Az épületek szigeteléstechnikája megfelel a legmodernebb követelményeknek, illetve akár passzívház-szerkezetek gyártása is lehetséges.

A fejlesztés egy 8 hektáros területen valósul meg, a technológia fogadására egy 8000 m2-es üzemcsarnok épül. A termelés várható kezdete 2020.

A VIASTEIN Kft. komplex fejlesztései elősegítik a régió fejlődését, előmozdítják a térség felzárkózását, és pozitív hatást gyakorolnak a foglalkoztatásra.

A beruházással összesen 240 új munkahely jön létre.