Gyerekeknek készített alkalmazást a Facebook, nem sült el jól a dolog

Zuckerberg, Facebook
Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during a press conference in Paris on May 23, 2018. (Photo by BERTRAND GUAY / AFP)
Vágólapra másolva!
A Facebook levélben ismerte be, hogy valóban hibáztak a Messenger Kids alkalmazásnál, hiszen 14 éve aluli gyerekek is részt tudtak venni olyan csoportbeszélgetésekben, amelyekben ismeretlenek is jelen voltak. Ez csak a szülők engedélyével történhetett volna meg.
Vágólapra másolva!

A Facebook a Messenger Kids nevű gyermekeknek készített alkalmazást úgy reklámozta, hogy ez egy biztonságos online tér lesz, ahol ellenőrzött körülmények között tudnak egymással kommunikálni a fiatalok.

Nemrég viszont kiderült, hogy a gyerekek olyan csoportbeszélgetésekben is részt vehettek, amelyekben teljesen idegenek is szerepeltek.

Ez a 14 év alattiak számára csak szülői engedéllyel történhetett volna meg, ráadásul a Facebook úgy reklámozta az alkalmazást, hogy ilyen eset nem történhet.

illusztráció Forrás: AFP/Bertrand Guay

A Messenger Kids alkalmazást még augusztus 6-án támadta meg két amerikai szenátor, akik aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a Facebook nem tesz eleget a gyermekek adatainak védelméről szóló törvénynek. Ed Markey és Richard Blumenthal felkavarónak nevezte, hogy gyermekek csoportbeszélgetésekbe kerülhettek ismeretlen felhasználókkal.

A Facebook mostani levelében ezekre a vádakra is reagált. A cég elismerte: egy technikai hiba vezetett ahhoz, hogy idegenekkel is üzenetet tudtak váltani gyerekek. A hibát azóta már kijavította a közösségi médiaóriás.