Mentőt már hívtak egy 18 ezer fontos műalkotásra, de most rendőrök is rátörték az ajtót

Laz Emporium, LONDON, galéria
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 10: A general view of the atmosphere at the opening night of Steve Lazarides' new solo photographic exhibition 'Rave Captured' at House of Laz, a new 'art speakeasy' beneath Laz Emporium in Soho on 10 February, 2022 in London, England. (Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for for Steve Lazarides)
Vágólapra másolva!
Londoni rendőrök törtek be sietősen egy művészeti galériába, hogy megmentsenek egy eszméletlen nőt - amit helyette találtak, arra álmukban sem gondoltak volna. 
Vágólapra másolva!

Egy valósághű szobor okozott nemrég nagy zavart egy londoni művészeti galériában. Ugyanis rendőrök törték be nemrég a Laz Emporium galéria ajtaját, miután

megláttak valamit, amit "egy eszméletlen nőnek hittek, aki a bezárt galériában egy asztal fölé dőlt"

- olvasható a sohói galéria sajtóközleményében.

A Laz Emporium művészeti galéria Forrás: Dave Benett/Getty Images for for Steve Lazarides/2022 David M. Benett/David M. Benett

A Metropolitan Police a PEOPLE-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy november 25-én este kaptak egy hívást, miszerint "aggódnak egy személy egészségéért egy bezárt üzletben". A rendőrségnek egyébként minden ilyen vészjelző hívásra reagálnia kell.

Miután az esethez kiküldött rendőrök végre bejutottak a galériába, döbbenten fedezték fel, hogy a nő valójában egy művészeti installáció, amelyet a galéria tulajdonosa, Steve Lazarides rendelt meg.

A Mark Jenkins amerikai művész által készített, Kristina nevet viselő realisztikus szobor, amely csomagolószalagból és habtöltelékből készült, a galéria tulajdonosának nővérét ábrázolja,

aki egy tányér levesben ájult el - közölte a Laz Emporium.

Amikor a rendőrség megérkezett, Lazarides szerint a galéria egyik alkalmazottja "éppen bezárt, és felment az emeletre, hogy készítsen egy csésze teát".

Az Artnet Newsnak nyilatkozva az alkalmazott, Hannah Blakemore elmondta, hogy a zavart rendőrök közölték vele:

A szobor már máskor is megviccelte a hatóságokat, ugyanis mentőket hívtak hozzá, amikor azt a londoni vásáron kiállították.

"A mű célja, hogy provokáljon, és ezt határozottan el is éri" - jegyezte meg az alkalmazott.

Bár jelenleg nem eladó, az Artnet News szerint a műalkotás 18.000 fontot (8 millió forintot) ér.

Amikor a történtekről kérdezték, Jenkins az Insidernek elmondta, hogy bár hiperrealista művei már korábban is okoztak zavart, ilyen drasztikus dologról még nem hallott.

A "Kristina" jelenleg a Laz Emporiumban látható december 24-ig.

Forrás: People