Nem lesz napsütés a héten

Az Alföldön hétfőn még sütni fog a nap, keddtől már ott sem. Marad a csendes idő, ködszitálással. A párás, nyirkos levegő miatt rosszabbodhat a légúti megbetegedésben szenvedők állapota.

Hétfőn folytatódik az erősen felhős, párás idő, elsősorban az északi megyékben. Ott néhol kisebb eső is előfordulhat. Délen, délkeleten egyaránt lesznek felhős és napos területek. A legtöbb napsütés az Alföldön valószínű. A délkeleti szél helyenként megélénkül a Dél-Alföldön. Kora délutánra 7 és 13 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Késő este 0, +6 fok között valószínű a hőmérséklet.

Dél felől magasabb nedvességtartalmú, enyhe levegő érkezik a Kárpát-medence nyugati része fölé déli irányból. Front nincs a szárazföld belseje felett, de a különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén. A fáradékonyságnak, levertségnek is lehetnek légköri okai. A párás, nyirkos levegőben rosszabb lehet a légúti megbetegedésben szenvedők állapota is.

Kedden is folytatódik az erősen felhős vagy borult idő az ország nagy részén, de északkeleten, keleten kevés napsütés is lehet. Helyenként párás, foltokban ködös lesz a levegő. Néhol szitálás fordulhat elő. Mérsékelt marad az északkeleti, keleti szél. Hajnalra -1, +6 fokig hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 10 fok között alakul.

Távolabbi kilátások

Szerdától egészen a hét végéig már országszerte erősen felhős vagy borult idő várható. Néhol szitálás, jelentéktelen eső is lehet. A minimumok mínusz 1 és plusz 6, a maximumok 3-8 fok körül alakulhatnak.

Csütörtökön és pénteken a leghidegebb órákban is fagypont felett, plusz 1 és plusz 6 fok körül alakul a hőmérséklet, kora délutánonként pedig 3-8 fokig melegszik a levegő.
 
Szombaton és vasárnap a minimumok plusz 2 és plusz 7, a maximumok plusz 4 és plusz 9 fok körül várhatók. Szombaton még csak néhol lehet számítani szitálásra, kisebb eső nyugaton valószínű. Vasárnap viszont már többfelé várható eső, illetve zápor.