Nem lesz napsütés a héten

Vágólapra másolva!
Az Alföldön hétfőn még sütni fog a nap, keddtől már ott sem. Marad a csendes idő, ködszitálással. A párás, nyirkos levegő miatt rosszabbodhat a légúti megbetegedésben szenvedők állapota.
Vágólapra másolva!

Hétfőn folytatódik az erősen felhős, párás idő, elsősorban az északi megyékben. Ott néhol kisebb eső is előfordulhat. Délen, délkeleten egyaránt lesznek felhős és napos területek. A legtöbb napsütés az Alföldön valószínű. A délkeleti szél helyenként megélénkül a Dél-Alföldön. Kora délutánra 7 és 13 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Késő este 0, +6 fok között valószínű a hőmérséklet.

Dél felől magasabb nedvességtartalmú, enyhe levegő érkezik a Kárpát-medence nyugati része fölé déli irányból. Front nincs a szárazföld belseje felett, de a különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén. A fáradékonyságnak, levertségnek is lehetnek légköri okai. A párás, nyirkos levegőben rosszabb lehet a légúti megbetegedésben szenvedők állapota is.

Kedden is folytatódik az erősen felhős vagy borult idő az ország nagy részén, de északkeleten, keleten kevés napsütés is lehet. Helyenként párás, foltokban ködös lesz a levegő. Néhol szitálás fordulhat elő. Mérsékelt marad az északkeleti, keleti szél. Hajnalra -1, +6 fokig hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 10 fok között alakul.

Távolabbi kilátások

Szerdától egészen a hét végéig már országszerte erősen felhős vagy borult idő várható. Néhol szitálás, jelentéktelen eső is lehet. A minimumok mínusz 1 és plusz 6, a maximumok 3-8 fok körül alakulhatnak.

Csütörtökön és pénteken a leghidegebb órákban is fagypont felett, plusz 1 és plusz 6 fok körül alakul a hőmérséklet, kora délutánonként pedig 3-8 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap a minimumok plusz 2 és plusz 7, a maximumok plusz 4 és plusz 9 fok körül várhatók. Szombaton még csak néhol lehet számítani szitálásra, kisebb eső nyugaton valószínű. Vasárnap viszont már többfelé várható eső, illetve zápor.