A Wing hajlandó visszaadni a Postapalotát

Vágólapra másolva!
A Wing Zrt. akár  az eredeti  vételáron visszaadni is hajlandó  az eladónak a  Magyar Posta (MP) budapesti székházát, tekintettel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kifogásaira.
Vágólapra másolva!

Amennyiben az állami fél által elkövetett szabálytalanságok nem orvosolhatók, kész visszaadni a volt Posta-székhzat a korábbi tulajdonosnak - közölte a Wallis csoport ingatlanos cége, hozzátéve, hogy nincs tudomása sem jogi, sem tartalmi vagy ingatlanértékelési szabálytalanságról az ügyben.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tevékenységének ellenőrzéséről 2009. szeptember 2-án közzétett ÁSZ-jelentés egyebek közt azt írja, hogy a hogy a Posta-székház ingatlanértékesítési bevétele 23 százalékkal elmaradt a tervezettől.

A számvevők véleménye szerint a Magyar Posta eredményessége szempontjából a legkisebb költséggel járó megoldás az lett volna, ha a posta központi irányítása marad az eredeti helyén. A székházat azzal az indoklással adták el, hogy az épület korszerűtlen, a felújítása pedig drága lett volna a Postának.

A Wing (akkori nevén Wallis Ingatlan) projektcége, a WPR Primus Kft. nyilvános pályázat eredményeként 2008. március 28-án kötött szerződést a budapesti Krisztina körúton lévő Posta-székház megvásárlásáról, és időben kifizette a több mint négymilliárd forint plusz áfa vételárat.

A cég egyedüliként nyújtott be ajánlatot a Posta-székházra, jóllehet a második tender pályázati dokumentációját rajta kívül még tizenöten vásárolták meg. Első alkalommal ugyancsak egyetlen ajánlat érkezett, akkor a Posta indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánította a pályázatot.