Egy taxis összeverte az Omega tagjait

Vágólapra másolva!
Debreczeninek eltört az orra, Benkőnek a bokája sérült meg.
Vágólapra másolva!

Megverte egy taxis Debreczeni Ferencet, az Omega dobosát és Benkő László billentyűst vasárnap hajnalban – írta a Blikk. A zenészeket mentővel vitték kórházba, a nyomozás jelenleg is folyik.

Tatai koncertjükről, a turnébusszal érkeztek Budapestre az Omega együttes tagjai és angol vendégénekesük. Hajnalban a szokásos helyről, a XI. kerületi Hengermalom és Hercegprímás utca sarkáról indult mindenki hazafelé. Kóbor János a saját autójával ment, de a többiek taxit hívtak.

Már fél órája vártunk, amikor betelefonáltam, hogy miért nem jön a kocsi, amikor több is elhajtott előttünk. Éppen a telefonon beszéltem, amikor egyszer csak megállt a taxi, és láttam, hogy a 30–40 év közötti, hatalmasra kigyúrt sofőr ököllel üti Cikit – mondta Benkő László, aki a dobos, Debreczeni Feri segítségére sietett.

A taxis Cikit kétszer, engem háromszor küldött a földre. Ütött, rúgott, ahol ért, agyba-főbe vert minket. Azt sem tudom, ki hívta ki a rendőrséget és a mentőket – folytatta Benkő.

Hétfőig bent akartak tartani minket, de saját felelősségünkre muszáj volt kijönnünk a hangszereink miatt. Cikinek az ütemet verő bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint eltört az orra. Nekem a jobb tenyerem és a bokám ment tropára – mondta a zenész.

A két omegást vasárnap délután 4-kor hallgatták meg a rendőrségen, korábban a taxis kihallgatása folyt.
H. Zoltán budapesti lakost gyanúsítottként hallgatta ki a XI. Kerületi rendőrkapitányság. A férfi ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás, de őrizetbe nem vették – tudta meg a Blikk a BRFK sajtóügyeletétől.