Így próbálják Gyurcsányék elbizonytalanítani az embereket az oltásokkal kapcsolatban

Gyurcsány Ferenc; Vágó István demonstráció Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ kézfogás Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY SZIMBÓLUM újságíró zászló Budapest, 2011. április 16.
Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnö
Budapest, 2011. április 16. Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, a Magyar Demokratikus Charta megalakulásának kezdeményezője, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának elnöke és Vágó István televíziós műsorvezető, a Magyar Demokratikus Charta egyik szóvivője (j) kezet fog a Magyar Demokratikus Charta Összefogás a köztársaságért - utasítsuk el az Orbán-alkotmányt elnevezésű tüntetésén a Batthyány-örökmécsesnél. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A nyílt oltásellenesség mellett a vakcinákkal szembeni elbizonytalanítás is fontos kampányeszköze Gyurcsányéknak. A mostani taktika több elemből áll, így megkérdőjelezik a keleti vakcinák hatékonyságát, valamint azt az álhírt is terjesztik, hogy a nem nyugati vakcinákkal beoltottak nem utazhatnak majd. Ehhez persze segít nekik a baloldali propagandasajtó is. Nem meglepő módon az elbizonytalanítási kampány vezéralakja az egykori "kvízprofesszor", Vágó István, valamint a DK-s szakpolitikus és háziorvos, Komáromi Zoltán. A baloldal célja, hogy a vakcinákkal való bizonytalanság keltése miatt a járvány elhúzódjon, és minél később térjen vissza az életünk a normális mederbe. 
Vágólapra másolva!

Miután több, egymástól független felmérés is megerősítette, hogy megbukott a baloldali oltásellenes kampány, Gyurcsányék némileg taktikát változtattak.

Ennek a taktikának a legfontosabb eleme, hogy elbizonytalanítsák az embereket az oltások beadását illetően.

A DK-s Sebián-Petrovszki László parlamenti felszólalása például rendkívül tanulságos ebből a szempontból - a képviselő azzal riogatott, hogy akik a kínai Sinopharm vakcinájával oltatják be magukat, azok számos európai országba nem utazhatnak majd be, és nem fogják látni az esetleges külföldön élő gyermekeiket és unokáikat.

Minderre Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt reagálta,

Itt a Gyurcsány-féle elbizonytalanítás

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldali oltásellenes kampány egyik vezetője a bukott televíziós, a magát kvízprofesszornak hívató Vágó István. A DK-s elnökségi tag az oltásellenes bejegyzéseit szinte óránként teszi ki a közösségi oldalára, ahogy korábban írtuk, gyakorlatilag egy álhírgyárat üzemeltet.

Csak kedden három olyan bejegyzést írt, amiben a keleti vakcinák ellen szólalt fel.

Vágó és Gyurcsány célja teljesen egyértelmű: ha sikerül bizonytalanságot kelteni a vakcinák ellen, akkor elhúzódhat a járvány, ha elhúzódik a járvány, annak pedig a gazdaság láthatja a kárát. Az utóbbi esetben pedig Gyurcsányék azzal számolnak, hogy nekik kedvezhet a rossz gazdasági helyzet 2022-ben. Ezt a stratégiát fogalmazta meg még tavaly Krekó Péter, a Gyurcsány-kormányok alatt közpénzszázmilliókkal kitömött Political Capital vezetője.

Gyurcsány és Vágó vezeti az oltásellenes hadjáratot Forrás: MTI/Kollányi Péter

Az oltások elleni bizalmatlanságot táplálja Komáromi Zoltán legutóbbi nyilvános megszólalása is. A DK-s egészségügyi szakpolitikus és háziorvos szerint "a kormánynak életveszélyes dolog, ha ilyen számokkal játszik, és a 2 millióhoz, 4 millióhoz, 6 millióhoz különböző engedményeket rendel hozzá, és ezzel azt a képzetet kelti a laikusokban, hogy ő védett a betegséggel szemben".

Komáromi tehát azt sugallja, hogy semmi értelme az oltásoknak.

A DK-s politikus is megfogadta tehát Krekó Péter tanácsát. Ez is természetesen az elbizonytalanítás része.

Bújtatott kampány

Jól mutatja a baloldal vakcinákkal szembeni hecckampányának súlyos következményét az is, hogy a legfrissebb felmérések szerint a baloldali szavazók körében az oltási hajlandóság lényegesen alacsonyabb, mint a kormánypárti szavazók között.

Gyurcsányék részben taktikát is váltottak Forrás: MTI/Bruzák Noémi

"Állítsák le az oltásellenes kampányt!"

A Gyurcsány-vezette elbizonytalanító és egyben oltásellenes kampány ellen többször szólalt fel Rákay Philip is. A médiaszakember egy videót is közzétett, amiben azt mondta,

Arról is írt, hogy a baloldaliak először támadják a vakcinákat, aztán ők sértődnek meg.

Közpénzből megy a gyurcsányista propaganda

Időközben kiderült, hogy új kulturális műsort indított a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat, ahol az első vendég Oláh Lajos, a DK-s polgármester párttársa, a kerület parlamenti képviselője volt. Kultúráról egyáltalán nem, viszont a kormányról és az oltásokról annál több szó esett a közel egyórás adásban. A műsor legfurcsább része egyértelműen az volt, amikor Oláh az oltásokhoz való viszonyáról kezdett el beszélni. "Mi azt mondjuk, hogy az a legszerencsésebb, és abban érdemes a leginkább bízni, amit az Európai Unió jóváhagyott" - ismételte meg pártja keletivakcina-ellenes álláspontját a politikus, aki Brüsszelt is védelmébe vette.

Oláh Lajos sem maradt ki az oltásellenes kampányból Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A baloldali elbizonytalanító kampányban természetesen besegítenek a baloldali médiumok is. Cikkeiknek legfontosabb része, hogy megkérdőjelezik a keleti vakcinák hatékonyságát, és így keltenek bizonytalanságot. Ezzel egyrészt alájátszanak a baloldali pártoknak, másrészt a keleti vakcinák ellen fellépő nyugati gyógyszergyártó vállalatokat is kiszolgálják. Ahogy írtuk kedden, nem véletlen, hogy a WHO egyelőre nem ismerte el a kínai vakcinát, függetlenül attól, hogy a legtekintélyesebb brit orvosi szaklap kiválónak minősítette.

Mai napig nem vonták vissza az oltásellenes határozatot

Mint ismert, a baloldal oltásellenes kampányának a DK a motorja, Gyurcsány Ferenc pártja már a kezdetektől fogva bírálta a vakcinákat. Előbb online konzultációt indítottak az orosz vakcináról, majd aláírásgyűjtésbe kezdtek a kínai oltás ellen, aminek később a betiltását követelték. Szintén a DK állt amögött a januári határozati javaslat mögött, amit 50 baloldali parlamenti képviselő nyújtott be a keleti oltóanyagok ellen. Gyurcsányék ilyen formában próbálták megakadályozni a Sinopharm hazai használatát, de az indítványban szidták a Szputnyik V-t is. Jól mutatja a baloldali pártok oltásellenességét, hogy az előterjesztést a mai napig nem vonták vissza, az továbbra is az Országgyűlés előtt van.