13 év börtönt kapott elsőfokon egy férfi, aki félholtra vert, majd kirabolt egy másik férfit Miskolcon

Pénz forint magyar
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
13 év börtönre ítélték elsőfokon azt a férfit, aki nőismerősével együtt megismerkedett egy férfival a miskolci vasútállomásközelében, majd a nő szexuális szolgáltatást nyújtott neki, és közölte, hogy 20 ezer forintos bírságot kell megfizetnie. Mivel nem kapta meg azonnal a pénzt, a nő társa úgy megverte, hogy életveszélyes fejsérülést szenvedett, majd 20 ezer forintot vett el tőle, ezután elmenekült.
Vágólapra másolva!

A férfi és a női február 22-én délután Miskolcon a vasúti pályaudvar találkoztak egy másik férfival. A nő megszólította a férfit, majd rövid beszélgetés után egy közeli garázssorra mentek és a nő

szexuális szolgáltatást nyújtott a férfinak, majd otthagyta.

Később azonban a selyemréti villamosmegállónál újra találkoztak mindhárman, és

szóba került, hogy a nőnek egy 20.000 forintos bírságot kell megfizetnie, ami miatt friss ismerőse megsajnálta, ezért ketten a közeli automatához mentek és a férfi 15.000 forinot vett fel.

Útközben újra találkoztak a nő társával, aki

miután megtudta, hogy a férfi még nem adta át a pénzt, erőszakosan követelőzni kezdett: nekilökte egy falnak, majd ütötte-verte, és közölte vele, hogy „most meg fog halni".

A megfenyegetett férfi próbált elmenekülni, de a támadó a földre lökte és többször fejbe rúgta, mellkasára térdelt és ököllel ütötte. A nő közben kérlelte, hogy hagyja abba, mire társa közölte, hogy nem bánja, ha a férfi meghal. A bántalmazást követően

átkutatta a férfi zsebeit és 22.000 forintot vett ki belőle, majd elmenekült, miközben magára hagyta a földön fekvő, erősen vérző áldozatot, aki súlyos fejsérüléseket szenvedett.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy végül életben maradt.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A férfi ellen életveszélyes testi sértés kísérlete, és rablás miatt emeltek vádat, a törvényszék azonban

nyereségvágyból elkövetett gyilkossági kísérlet miatt ítélte el. 13 évet kapott

azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős.