Ismételten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartja a Kormányinfót. 

13:21
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Komrányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

13:19
Még nincs döntés a gazdák kártalanításáról

Gulyás egy másik Bige Lászlóval kapcsolatos kérdésre azt mondta, még nem született döntés azon gazdák támogatásáról, akik kárt szenvedtek a műtrágya-kartell miatt.

13:13
A nagy technológiai cégek váltak a legfőbb adatgyűjtőkké

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nem csupán egy szabály vonatkozik a titkos információgyűjtés engedélyezésére. A magánjellegű információk egyébként sem használhatóak fel - tette hozzá. Ma nem az államok, hanem a nagy technológiai cégek váltak a legfőbb adatgyűjtőkké. Az adatok nagy részét magáncégek birtokolják, és nem az állam - mondta a miniszter 

13:07
A magyar kormányt igazolja az idő ebben a kérdésben is

Egy fiatalok számára szolgáló Szputnyik light kidolgozása, de értelemszerűen ennek alkalmazásáról még semmilyen engedély nincs - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A belorusz állam szervezetten támogatja a migrációt, és a szankciókat illetően az idő a magyar kormányt igazolja - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

13:01
Gulyás: Ez indokolt lenne

Indokolt, hogy a napi adatszolgáltatás visszatérjen a koronavírus-járvány kapcsán - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:56
Ez a főnökről állít ki bizonyítványt

Azzal a főnökről állít ki bizonyítványt az, ha valaki a főnöke tudta nélkül el tudja adni annak a munkahelyét - mondta egy kérdésre Gulyás. 

12:54
Nekik orvosi igazolással kell rendelkezniük

Gulyás kérdésre elmondta, hogy azoknál akiknél az oltóanyag beadása nagyobb kockázatot jelent, mint a betegség, azoknál a korlátozások nem érvényesülnek. Ők orvosi igazolással kell rendelkezniük erről - tette hozzá. 

12:50
Helyes, ha valaki felemeli a szavát a cenzúra ellen

Nem helyes, ha egy mozi egy filmet cenzúráz, de az helyes, ha valaki ez ellen felemeli a szavát - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Egy film megnézésére pedig senkit nem lehet kötelezni - tette hozzá. 

12:46
Semmilyen jogszerűtlen titkos információgyűjtés nem történt 2010 óta

A titkos információgyűjtés alapja, hogy az adott személy milyen emberekkel van kapcsolatban. Semmilyen jogszerűtlen titkos információgyűjtés nem történt 2010 óta - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:41
Itt a döntés a benzinárról!
12:34
A valódi jogállamiság nem érvényesül az Unióban

Az Európai Unióban a valóban jogállami alapelvek nem érvényesülnek. Gulyás erre példaként mondta, a székelyudvarhelyi polgármester esetét, akit egy kokárda miatt büntettek meg. Az EU ott keres jogállami problémákat, ahol azok nincsenek. Sürgette, hogy a nemzeti kisebbségeket ismerjék el az unióban.  

12:31
Gulyás: Ezt mindenkinek el kellene ismernie

A vatikáni egyezmény megkötése a Horn-kormány érdeme volt, de csak a katolikus egyházzal állapodott meg. Később az Orbán-kormány a többi történelmi egyházzal is megállapodott. Magyarországon, ha egy egyház közfeladatot vállal át, akkor mindenkinek el kellene ismernie, hogy a közfeladat ellátás révén több juttatást kapjon - mondta Gulyás. 

12:26
Nyílt gyűlöletkeltést folytat a baloldal

Nem hiszem, hogy a Kormányinfót olyan szintre kell lehúzni, hogy minden bolondságra reagáljak - mondta Márki-Zay Péter brüsszeli kijelentéseiről Gulyás. Ha valaki figyelemmel követte a baloldal elmúlt évtizedes tevékenységét, akkor semmi újat nem tapasztalt Márki-Zay kijelentéseiben - tette hozzá. A jobboldal többször figyelt arra, hogy ne lépjen túl semmilyen határt, míg a baloldal most a nyílt gyűlöletkeltést tartja a legfontosabb eszköznek a kormány ellen - részletezte a miniszter.

12:22
Segítséget kaphatnak a távhőszolgáltatók

Gulyás kérdésre elmondta, nem lehet tudni, milyen hosszú időre kell berendezkedni a magas energiaárakra. Attól függ a további lépések rendszere, hogy mennyi ideig áll fenn a jelenlegi helyzet. A távhőszolgáltatóknak állami segítségre van szüksége, és erről később lesz döntés.  

12:14
Az EU nem racionális elvek mentén működik

Ha a korábbi klímacélkitűzéseket komolyan vesszük, akkor azt atomenergia nélkül nem lehet végrehajtani - mondta kérdésre Gulyás. Az unió nem racionális elvek, hanem dogmák mentén működik, de Franciaország vezetésével 10 ország levelet írt az atomenergia használata mellett. 

12:11
Magyarország a cselekvő a klímavédelemben

Az ellenzéknek divatszerűen fontos a környezetvédelem. Magyarország vállalt komoly kibocsátáscsökkentési célokat és ezeket teljesíteni is fogjuk - tette hozzá. 1990 óta is jelentős kibocsátáscsökkentés történt - mondta Gulyás. Magyarország a cselekvő a klímavédelemben. 

12:08
Egyetlen gyermek sem volt lélegeztetőgépen

95 százalék felett van az egészségügyi dolgozók oltottsága - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Egyetlen gyermek sem volt lélegeztetőgépen szerdán - tette hozzá. A várólisták jelentősen rövidültek szeptember óta, ha pedig szükséges lesz pénzügyi támogatásra, akkor azt megkapják a kórházak. A Országos Kórházi Főigazgatóság folyamatosan figyeli az intézményeket, és ennek megfelelően lehet dönteni. 

12:03
Gulyás: Ebben nincs semmi meglepő

Nincs semmi meglepő, hogy egy baloldali milliárdos, Bige László a baloldali miniszterelnök-jelöltet támogatja - mondta kérdésre Gulyás. A kampánytámogatásnak megvannak a törvényes keretei, ezért érdemes azzal tisztában lenni- tette hozzá. A miniszter szerint szabad világ van, ezért mindenki olyan céget hoz létre és olyan politikai célokat támogat, amiket akar. 

12:00
Nem biztosítja az átláthatóságot a főváros

Gulyás kérdésre elmondta, hogy miután korrupciógyanús-ügyek merülnek fel, ezért az átláthatóságot sem biztosítja a főváros. 

11:57
A kereskedői árrésből oldják meg a benzinár-csökkentést

Az üzemanyagok jövedéki adója itthon a legalacsonyabb, és így a kereskedői árrésből lesz megoldva az árcsökkentés - mondta kérdésre Gulyás. 

13