Eminem kemény ráadást ad

Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjas Eminem, a leghíresebb fehér rapper november derekán dobja piacra új lemezét, Encore címmel, de egy hiphopot sugárzó csatorna beindításán is dolgozik.
Vágólapra másolva!

Az Encore a 2002-ben megjelent The Eminem Show-t követi, mely elérte a lemezkiadásban csekélynek nemigen mondható 19 milliós példányszámot. Az albumról kimásolt két kislemez, a Without Me és a Cleanin' Out My Closet is igen sikeres lett. Ugyanebben az évben Oscar-díjat kapott a Lose Yourself-ért, miközben a 8 mérföld alapmű lett a rap rajongói számára.

Két évvel a négymillió példányban fogyott Devil's Night című debütáló album után májusban jelent meg a detroiti D12 új albuma D12 World címmel. A My Band és a How Come című dalokat tartalmazó albumból eddig 3 millió talált gazdára. Az együttes tagjai az élesnyelvű Eminem, az őrült Bizarre, a beatmester Kon Artis, a higgadt Swift, a nyugodt Kuniva és a freestyle király Proof. A hip-hopperek debütáló albuma korrekt kritikát kapott, az USA Today szerint "a funky-ütemek és az ördögien frappáns szójátékok" teszik feledhetetlenné.

A Devil's Night megjelenése után a D12 éjjel-nappal turnézott, bejárták az egész világot. "Mindenki, aki ismeri az első lemezünket, tudja, hogy mennyit fejlődtünk. Az elmúlt két évben érettebbek lettünk. Annak ellenére, hogy Eminem a legnevesebb előadó köztünk, a D12 World albumon mindenki megmutatja mire képes" - mondta Kon Artis pár hónapja.

Most Eminem ismét magában bizonyíthat: kiadja új lemezét és egy kizárólag hiphopot sugárzó csatorna beindítását tervezi.